Csőtörés

2024.03.22. 10:04

Az áramszünet után a vízellátás akadozik Sirokban

Sirokban a két napos áramszünetet követően akadozik a vízellátás. A közvilágítással is bajok vannak.

Barta Katalin

Sirokban még mindig akadozik a vízellátás a két napos áramszünet után. Tuza Gábor polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a tegnapi, tegnapelőtti áramszünet miatt kétszer nyolc órát nem működtek a vízszivattyúk. Közben még egy jelentős csőtörés is volt. Sajnos a víz tározók leürültek, ráadásul reggelre kiderült, hogy valami oknál fogva a vízszállítás Lázbérc felől is elakadt. A hiba feltárása folyamatban van, de az idő alatt is, kerülő úton megkezdődött a tározók töltése. A magasabban lévő területeken sajnos egyelőre nincs víz, de információi szerint a délelőtt folyamán már ott is lesz megfelelő víznyomás. 

A község első embere azt is megjegyezte, hogy a közvilágítási hibát már hatszor jelezte a szolgáltatónak. Számára érthetetlen módon nem nagyon hatotta meg a diszpécsert, hogy Sirok területének 30 százalékán nincs közvilágítás. Szakemberekkel is találkozott, nekik is jelezte a hibát. Tuza Gábor reméli, estére elhárítják azt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában