Locsolkodás

2024.03.27. 14:34

Bodonyban nem hagyják a lányokat elhervadni

Bodonyban húsvét hétfőn idén is gondoskodnak arról a legények, hogy a lányok ne maradjanak pártában. A faluban még él a vödrös locsolkodás hagyománya.

Barta Katalin

Bodonyban idén is gazdag programokkal várnak minden érdeklődőt a helyi húsvéti programokra. Március 29-én a Jó kis helyen, a Béke utca 1. szám alatt délelőtt 10 órától hagyományos tojásfestésen vehetnek részt. Másnap délután öt órától a helyi művelődési házban a Kenderszer Együttes csalogat minden mulatni vágyót egy vidám táncházba. 

Húsvéti programok Bodonyban
 Forrás: Bodony az én falum / Facebook

Április 1-jén hétfőn 10 órától újra megrendezik a nyilvános locsolkodást, ahogyan azt a régiek művelték. A menet a Szidónia Majorból indul a Kenderszer Néptáncegyüttes kíséretében, akik az Árpád út 40. szám előtti területen tartják a bemutatót. Itt a legények a hagyományokhoz híven vödörrel locsolkodnak. Az eladó sorban lévő, viseletbe öltözött lányokat öntözik meg, hogy el ne hervadjanak. Ezt követően Papp Szilárd preparátor mester kiállítótermébe is bekukkanhatnak, ahol számos érdekes látnivaló várja az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában