Megnyitó

2024.03.02. 12:27

A legújabb egri kávézó amatőr művészeknek is helyet ad +fotók

Minden művészeti ágnak teret adnak majd a Koruban. Az egri kávézó szombati megnyitóján Herenik Anna, helyi amatőr festő képeit mutatták be.

Heol.hu

A vármegyei Év Vállalkozói Díj egyik kitüntetettje volt 2023-ban Tóthné dr. Varga Dorottya, az egri Manooka Design Kft., azaz az első egri bababarát kávézó és reggeliző hely ötletgazdája és tulajdonosa. Március 2-án pedig megnyitotta Koru nevű egri kávézót. Portálunknak elmondta, az új hely galériáján volt két üres fal, amit arra szeretne használni, hogy egy vagy két havonta helyi alkotók műveit mutassák ott be. 

kiállítás a Koruban
Az új egri kávézó, a Koru helyet ad majd minden művészeti ágnak
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kávézó és a kiállítás szombati megnyitón Tóthné dr. Varga Dorottya a névválasztásról elmondta, hogy sokat gondolkozott rajta, végül egy ajándék ihlette meg.

- Kaptam egy korut, amit a maori ás az új-zélandi kultúrákban új otthonokba visznek, maga a koru szó, az ezüst páfrány hajtására utal, mely a kávézó falára festett képen is látható. Növekedést, új életet, erőt és békét jelent, ez annyira megtetszett, hogy erre esett a választás. A Manooka kávézó koncepcióját az élethelyzetem adta, itt nem volt szó ilyenről, azonban ahogy formálódott a hely, a művészet bekúszott a falak közé – fogalmazott 

Kiemelte, helyet fognak adni minden művészeti ágnak. A helyet Buda Péter atya áldotta meg.

Az egri kávézó első kiállítója

Első alkalommal az egri amatőr festő, Herenik Anna képeit állították ki, melyet április 30-ig lehet megtekinteni. Utána pedig más alkotók munkái lesznek láthatóak. 

Herenik Annától megtudtuk, szabadidejében szívesen fest. 

– Néhány éve kezdtem el megismerkedni a festéssel. A covid idején kezdődött, amikor jött a bezártság, és sok stressz ért mindenkit. Én alapból egy pörgős ember vagyok, így hát le kellett foglalni magam valamivel, amíg nem lehetett szabadon jönni-menni. A lányomtól kaptam egy vázlatfüzetet ez indított el ebbe az irányba. Előtte utoljára nyolcadikos koromban volt utoljára ecset a kezemben, s most, hogy újra elkezdtem, annyira megszerettem a festészetet, hogy azóta is szívesen élek ennek a hobbimnak, amikor időm engedi A lelkivilágom visszatükröződik az alkotásaimban, általában csendéleteket, tájképeket festek. Egy-egy stresszes élethelyzetben  csak leülök festeni és máris megszűnik a világ és a problémák. Masszőr munkám után is jó egy kicsit kikapcsolni és elvonulni a világ elől – fogalmazott Herenik Anna, aki olaj alapú akrillal és akrillal fest.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában