Egy hónap telt el

2024.03.02. 08:15

A gyöngyösi kisposta forgalma igazolja, hogy érdemes volt újranyitni

Az első havi adatok a postai szolgáltatások bővítését indokolják, már folynak róla a tárgyalások.

Szabó István

Jók az első havi adatok a gyöngyösi kispostán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Egy hónap telt el a gyöngyösi nyolcvanasi kisposta újranyitása óta. A postahivatalt üzemeltető Városgondozási Zrt. Gyöngyös (VG Zrt.) arról számolt be, hogy érdemes volt megnyitni, hiszen január 26. óta a kispostán 331 ajánlott levelet, 99 csomagot, 5962 csekket, illetve utalványt vettek fel, 701 letéti levelet és 102 utalványt kézbesítettek, valamint 38 telefon egyenlegfeltöltés is történt. 

A VG Zrt. kiemelte, hogy már a nyitónapon látszott, mekkora igény van erre a létesítményre. Az első havi adatok megközelítik a régi gyöngyösi kisposta forgalmát, így ez a postai szolgáltatások bővítését indokolja – többek között a hosszított nyitvatartást és a sorsjegyek árusítását is tárgyalják. Az üzemeltető hozzátette, hogy a kisposta jelenleg 2 ablakkal, hétfőtől-péntekig napi 8 órában, reggel 8-tól 16 óráig működik.

Portálunkon többször beszámoltunk már arról, hogy a Magyar Posta Zrt., több száz postahellyel együtt, 2022 novemberében függesztette fel a Gyöngyösön kispostaként ismert, a nyolcvanasi városrész Szövetkezet útján működött hivatal nyitvatartását. Miután a Posta nem tervezte újranyitni a kispostát, a gyöngyösi önkormányzat a postapartneri program keretében a cégén, a VG Zrt-n keresztül indította újra a szolgáltatást. Az újranyitott postahivatal az Olimpia út 8. szám alatt üzemel.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában