Válasz

2024.03.28. 15:40

Az egri DK szerint érdektelenségbe fulladt az állatvédelmi gyűjtés

Az egri DK korábbi polgármesterjelöltje és egy tagja beszélt arról, hogy miért nem valósult meg a tavaly karácsony előtt beígért akció. A gyűjtést szerintük túl későn hirdették meg.

Szabadi Martina Laura

Meghiúsult az az állatmentőknek szervezett gyűjtés, melyet még karácsony előtt indított az egri DK. Erről Csontos Júlia a párt lajosvárosi képviselőjelöltje és Balázs Miklós korábbi polgármesterjelölt tájékoztatta portálunkat, miután beszámoltunk a Macskaárvaház Alapítvány közleménye nyomán arról, hogy információik szerint Balázs Miklós miatt nem valósult meg a gyűjtés a Macskaárvaházon és a Szurkolókon keresztül a helyi civil állatmentőknek.

Meghiúsult az állatmentőknek szervezett gyűjtés
Meghiúsult az állatmentőknek szervezett gyűjtés (Illusztráció)
Forrás: GettyImages

– Én javasoltam, hogy gyűjtsünk állatoknak, de sajnos túl későn, karácsony előtt néhány nappal hirdettük meg a kezdeményezést és már nem érkezett be adomány – mondta portálunknak Csontos Júlia. – Balázs Miklósnak semmi köze nem volt a gyűjtéshez. Egyébként a vezetőség korábbi tagja, Balla Péter azt írta nekem január elején, hogy hozzá érkezett adomány, de arról nincs információnk, hogy azzal mi lett – mondta.

Balázs Miklós portálunknak megerősítette a fentieket: ő nem állította le a gyűjtést és nem is akadályozta.

– Egyszerű tag voltam, nem is volt túl sok beleszólásom az ilyen döntésekbe és nem is volt célom megakadályozni. Azt érthette félre esetleg valaki, hogy én többed magammal javasoltam még a gyűjtés kihirdetése előtt, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtsünk. Azt sem tudom, hogy végül kaptunk-e adományt és ha igen, akkor annak mi lett a sorsa – fogalmazott Balázs Miklós. Hozzátette, ő egyébként mindig is kutyás gazdi volt, szereti az állatokat és egy kivételével mindig menhelyről kihozott kutyájuk volt, szívügye az állatvédelmet. Hozzátette, jelenleg is mentett kutyust keresnek, kiemelte, nem lehet rásütni azt, hogy nem tartja fontosnak az állatvédelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában