Kiállás

2024.03.23. 08:52

Hevesen tiltakoztak a herbál terjedése ellen

Már 11. alkalommal tiltakoztak a drog terjedése ellen. Stop herbál: ezt üzenték.

Molnár Helga

"Stop herbál! – kiáltották múlt vasárnap immár 11. alkalommal a félelemben élő, megoldásra váró lakosok egy szintetikus drogokkal fertőzött településen, ezúttal Hevesen" – tudatta közleményben Lőcsei Lajos, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője. Ahogy arról beszámoltunk, korábban hasonló esemény volt Tarnaörsön és Kerecsenden is.

Lőcsei Lajos, a Momentum Országgyűlési Képviselője is kiállt a herbál használata ellen
Lőcsei Lajos, a Momentum Országgyűlési Képviselője is kiállt a herbál használata ellen
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A hevesi rendezvény kapcsán Lőcsei Lajos azt írta, a lakosság leggyakrabban az adott település polgármesterét, a helyi rendőrséget és polgárőrséget hibáztatja a romló közbiztonságért, ezért fontos rámutatni, hogy a közrend biztosítása a mindenkori kormányzat felelőssége. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy herbállal fertőzött település vezetésének nincs teendője, hogy széttárhatja a kezét, hiszen némaságával cinkossá válna, ezért kötelessége eszkalálnia a helyi szinten kezelhetetlenné váló problémát kormányzati szintre.

– Minél többen és minél hangosabban kell mondjuk, hogy ez nem mehet így tovább, hogy azonnali intézkedéseket akarunk. Ezért indítottam el tavaly ősszel a közbiztonságban már rövidtávon javulást eredményezhető petíciót, és ezért írtam együttműködést kérve térségünk herbállal fertőzött települései polgármestereinek, önkormányzati képviselőinek és polgármester-jelöltjeinek. Nagy örömömre szolgált, hogy a Sikeres Hevesért Mozgalom polgármesterjelöltje, Ollári-Vadon Mihály felajánlotta segítségét, és felszólalóként is jelen volt a hevesi demonstráción – írta.

A Heves központjában tartott beszédeket követően a herbál ellen tiltakozó menet a város Krakkó nevű szegregátuma felé vette az irányt.
– A szegregátumban élő emberek először nem is értették, milyen szándékkal jöttünk, újdonság volt számukra, hogy valaki segíteni szeretne nekik, hiszen az elmúlt évtizedben teljesen magukra maradtak ezzel a családokat és közösségeket felemésztő "rákfenével". A kezdeti óvatosságot aztán feloldotta a sok beszélgetés, és hogy látták rajtunk, hogy valóban értük vagyunk ott. Ahogy terjedt a hír a szegregátumban, úgy jöttek a távolabbi lakóházakból is édesanyák, édesapák, nagyszülők, testvérek. Gyomorszorító volt hallgatni, hogy gyakorlatilag nincs olyan család ezen a hátrányos helyzetű településrészen, ahol ne lenne legalább egy fogyasztó, de inkább több; hallgatni a történeteket arról, hogyan lopják meg egymást a családtagok, hogy hozzájussanak a szintetikus mérgekhez – tette hozzá.

Szavai szerint, ezeknek az embereknek elhozták a remény halvány lángját, és a felelősség hatalmas a vállunkon, hogy az elmondottak ne üres ígéretek maradjanak csupán. Hozzátette, folytatják a munkát, mennek további településekre, amíg nem lesznek elegen ahhoz, hogy a kormány érdemben foglalkozzon a vidéki Magyarország egyik legfenyegetőbb rémével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában