Gyermekek, figyelem!

2024.03.13. 21:30

Meghirdették a Muzsikál az Erdő idei rajzpályázatát

Április 26-ig küldhetik be a pályamunkáikat az óvodások, továbbá alsó-, valamint felső tagozatos iskolások.

Szabó István

Érdemes előkészíteni a gyerekeknek a rajzlapot, ceruzát, festéket, hiszen megjelent a Muzsikál az Erdő Alapítvány a 2024-es gyermekrajzpályázatának felhívása, tájékoztatta portálunkat Szabó Lajos erdőmérnök, a Heves vármegyében is rendkívül népszerű nyári, erdei koncertsorozatai révén ismert Muzsikál az Erdő eseményeinek főszervezője. Várják minden alkotó kedvű gyermek – óvodások, továbbá alsó-, valamint felső tagozatos iskolások – pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat szellemiségével: a környezettudatos életmód népszerűsítésével, a fenntarthatóságra neveléssel az erdő, a művészetek és a zene erejével. 

Az erdei élmények ihlették a tavalyi pályamunkákat is
Az erdei élmények ihlették a tavalyi pályamunkákat is 
Forrás: Muzsikál az Erdő / Facebook

– Kedves gyerekek! Engedjétek szabadon a fantáziátokat, és elevenítsétek fel az élményeiteket a természetről. Rajzoljatok, fessetek, mutassátok meg, hogy ti milyennek látjátok az erdőt. Mutassátok meg az erdő, a természet szépségeit, azt, hogy az ember része a természetnek. Ti hogy gondoljátok, mit tehetünk az erdő, a környezetünk megóvásáért? Ti is sétáltatok, kirándultatok, túráztatok? Mit láttatok, tapasztaltatok? Ismeritek az erdő madaraid, az ott élő állatokat? Van-e kedvenc erdei élőlényetek? Volt már részetek közösségi élményekben, amelyek az erdőhöz kötődtek? Rajzoljátok, fessétek meg az élményeiteket! Idén kiemelt téma: ember az erdőben. Ne feledjétek, mindenki tehet valamit az erdő, a természet védelmében – fogalmazott Szabó Lajos.

A főszervező elmondta, hogy a rajzok technikája szabadon választott. Csak A4-es méretű pályaműveket áll módjukban elfogadni keret nélkül. A pályamunkákat április 26-ig postai úton kérik eljuttatni a Muzsikál az Erdő Alapítvány, 3200 Gyöngyös, Gólya utca 28. címre. A pályázattal kapcsolatos további részletek a muzsikalazerdo.hu weboldalon olvashatók.

A Muzsikál az Erdő Facebook-oldalán a közelmúltban hangulatos összeállítás jelent meg a tavalyi pályázatra beküldött alkotásokból.

– A gyermeki látásmód, az őszinte érdeklődés és az erdei élmények átélése tükröződik a 2023-as Muzsikál az erdő gyermekrajzpályázatára beérkezett alkotásokon. Nézzék meg, időzzenek el kicsit a díjazott rajzoknál! Hiszen a gyermekek jelentik a jövőt, reméljük, ők lesznek, akik felnőve erdőt és művészeteket szerető emberekké válnak. Ezt az anyagot a rekord számú beérkezett, több mint ezer rajz közül kiválasztotta ki a zsűri. Köszönjük valamennyi alkotó gyermek, támogató pedagógus és szülő közreműködését! – fogalmazott Szabó Lajos a Muzsikál az Erdő Facebook-oldalán.

Az idei programról már az is tudható, hogy a Mátrai Művészeti Napok idei erdei koncertsorozata június 29-től július 7-ig tart majd.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában