Kérelem

2024.03.12. 10:43

Recski bánya: elkészült a feladatterv és támogatási kérelem

Tavaly június óta várják a recski Hunyadi utca lakói, mi lesz a sorsuk és mi lesz lakásaikkal. A recski bánya sok vitát szított már.

Tóth Balázs

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője ismét a recski bánya ügyében érdeklődött a Belügyminisztériumtól. Mint írta, az MR Közösségi Lakásalap Nkft. (MRKL) 2023. augusztus 31-én benyújtotta az írásos kérelmét a Belügyminisztérium részére. A támogatási szerződés megkötéséről, illetve a támogatói okirat kibocsátásáról azonban továbbra sincs információ. Azt kérdezte újra, mikor segítenek végre a recski Hunyadi utca lakóin, mikor hajtják végre a kormányhatározatot?

A recski bánya területéről óriási sárlavina zúdult a Hunadi utcára egy felhőszakadást követően
A recski bánya területéről óriási sárlavina zúdult a Hunadi utcára egy felhőszakadást követően
Forrás: Agria TV

Rétvári Bence, a minisztérium államtitkára szerint a felmért 23 ingatlan közül 10 sérülése volt összefüggésbe hozható az iszapárral. Állékonyságukat nem befolyásolta a sárlavina, statikailag nem sérültek, azok továbbra is lakhatóak. A ténylegesen az iszapár miatt keletkezett károk helyrehozatala volt szerinte az elsődleges feladat, a sár és iszapmentesítés megtörtént. Az államtitkár kifejtette, az MRKL benyújtotta kérelmét és feladattervét, ez alapján fogja a Belügyminisztérium kiadni a támogatói okiratot az MRKL feladatfinanszírozására.

Tavaly júniusban az újonnan nyílt recski kőbányából nagy mennyiségű sár öntötte el a Hunyadi utcát egy felhőszakadás után, mint kiderült, szabálytalanul halmozták föl a földhányásokat a hegytető széléhez közel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában