Dagonya

2024.03.03. 15:15

Sártenger: Szentdomonkoson és Bükkszenterzsébeten megelégelték

Javában zajlanak a Szentdomonkos-Borsodnádasd közötti 23-as és 25-ös főutak építésének munkálatai. Sártenger az úton, mindenütt. Az ott élőknek kezd elegük lenni a szűnni nem akaró dagonyázásból.

Barta Katalin

Portálunkhoz több értesítés is érkezett az elmúlt hetekben, hogy a Szentdomonkos-Borsodnádasd közötti 23-as és 25-ös főutak építésének következményeként  az érintett falvak egyes részein valóságos sártenger keletkezett. Szentdomonkoson egyes szakaszok szinte járhatatlanok. A kitermelt meddő javarészét a szomszédos Bükkszenterzsébetre szállítják, ahol átmenetileg ugyancsak gondot okoz esős időben az úttestere rakodó sártömeg. 

sártenger, 25-ös, 23-as, útépítés, Szentdomonkos
Sártenger. Szentdomonkoson is sokat bosszankodnak.
Forrás: beküldött

Sártenger, bosszúság: megkérdeztük a polgármestereket

Megkérdeztük Szentdomonkos és Bükkszenterzsébet polgármesterét is, milyen kényelmetlenséget okoz a falvakban az útépítés. Kovács Zoltán, Szentdomonkos polgármestere úgy válaszolt, kétségtelenül gondot okoz a beruházás, amelyhez tavaly október 1-jén kezdtek hozzá, és várhatóan 2025 augusztus 1-jén készül el. 

– Sajnos, valóban azt tapasztaljuk, hogy esős időben valóságos sártenger alakul ki a település néhány részén, száraz időben pedig  a szállópor keseríti az itt élők életét. 

Bükkszenterzsébet polgármestere, Ortó Szilárd annyit fűzött hozzá, hogy az építkezés során kitermelt meddő nagy része valóban náluk köt ki, ám ebből hosszú távon a falu jól fog profitálni. Ebből az anyagból feltöltik a település azon területeit, ahol a későbbiekben akár gyümölcsfákat is lehet telepíteni.

Mindkét polgármester egyetértett abban, hogy a beruházás hosszú távon mindenképp a települések fejlődését szolgálja. Kétségtelen, hogy ez átmeneti kellemetlenséggel jár, s az is biztos, hogy a kivitelezők is végezhetnék munkájukat nagyobb körültekintéssel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában