Szárnyra

2024.03.18. 08:40

Szabaduló gólyáit mutatta meg a Hortobágyi Madárkórház +videó

A Hortobágyi Madárkórház több tucat gólyát engedett el március 15-én. A felépült állatok visszaérhetnek a természetbe.

Heol.hu

„Akik holnap szabadon távozhatnak” – írta videójához csütörtökön a Hortobágyi Madárkórház Facebook oldalán. A felépült vagy megerősödött gólyákat a tavasz közeledtével, a telelés végéhez érve március 15-én engedi ki a kórház a röpdéből.

Egyébként a madárkórházban bármilyen madarat ellátnak, nem csak védet sérült állatoknak nyújtanak segítséget. Sőt, még süniket is gyógyítanak. Honapjuk szerint közhasznú, természetvédelmi tevékenységének célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a természetbe visszahelyezése. Működési költségeinek fedezésére az állam rendszeres támogatást nem biztosít, ezért a kórház fenntartása teljes egészében támogatóink adományaitól függ. A madárkórház azt vallja, tevékenységének legeredményesebb része a megelőzést szolgáló környezetvédelmi szemléletformáló oktatás, nevelés, tájékoztatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában