Adomány

2024.03.05. 14:29

Az egri intenzíven 5 új tablet segíti a betegellátást

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet intenzív osztályának 5 tabletet ajándékozott az Eger Sikeréért Egyesület. A tabletek a betegellátást könnyítik meg.

Szabadi Martina Laura

Az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) 5 tabletet ajándékozott a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet intenzív osztályának kedden. Dr. Vácity József főigazgató kiemelte, nagy hasznát veszik a tableteknek a kórház osztályának dolgozói.

HMM_0065
Tableteket kapott az egri kórház az Eger Sikeréért Egyesülettől
Tableteket kapott az egri kórház az Eger Sikeréért Egyesülettől
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nagy szükség van rájuk a betegellátás optimalizálása érdekében. Megvannak a szükséges szoftverek, de már elavult eszközöket használnak a kollégák. Mindezzel gördülékenyebb betegellátás a műtőben is. Örülök, hogy azt mondhatom, méltó a kórház arra, hogy ajándékot és adományt kapjon. Nagy a teher az intenzíven, jó a csapat, magas színvonalon végzik a munkájukat. Gyakoriak a szombati műszakok, túlórák, éjjel-nappal megy a műtő. Sokszor hajnalig dolgoznak megállás nélkül – emelte ki a főigazgató. 

A tabletek nagyon hasznosak lesznek a kórház számára

Dr. Gyetvai Róbert, a központi aneszteziológiai és intenzív osztály vezető főorvosa kiemelte, az adomány segíti fejleszteni a minőségi munkát, illetve a rendelkezésre álló humán erőt ki tudják használni.

– Talán kevesen tudják, de az egyik legkorszerűbb műtő a miénk, s évente altatásban 8500 műtétet végeznek a kollégák. Összesen 10 altató orvosunk van, így talán mindenkinek érthető, nagy szervezést igényel a munkánk. Ezért nagyon hasznosak a tabletek, hiszen kórházunk igyekszik az elektív és akut beavatkozásokat is elektronikusan szervezni. A jobb eszközök segítenek a jobb szervezésben a digitalizációban – ismertette.

Az egyesület együttműködési megállapodást írt alá a Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvánnyal. Forgó János az egyesület elnöke elmondta, már 2 éve keresik a lehetőséget, hogy igazán hasznos adománnyal támogassák a kórházat. 
– Az ESE fontosnak tartja az egészségügyi intézmény támogatását: 2018-ban 500 ezer forint értékű gépbeszerzést támogattuk, 2019-ben a dolgozók komfortérzetét javító eszközbeszerzésre fordítottuk eseményeink bevételét. A jövőben is keressük a lehetőséget a kórház támogatására – mondta.

Rázsi Botond Miklós megköszönte az alapítvány tulajdonába került 5 tabletet, illetve kiemelte, hogy a kórház nagyon szívesen fogadja a támogatásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában