Március 15

2024.03.15. 07:33

Tanárok, erdész és népművész is kapott állami kitüntetést

Heves megyében tevékenykedő népművészt, erdészt, tanárokat is díjaztak a nemzeti ünnepen.

Tóth Balázs

Március 15. - Állami kitüntetések átadása a Pesti Vigadóban

Forrás: Lakatos Péter/MTI

Az Agrárminisztérium díjhátadó ünnepségén a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Schmotzer András, erdőmérnök, az Egererdő Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, az Országos Erdészeti Egyesület Szenior Tanácsának volt elnöke, az erdészeti ágazat különböző területein végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Dr. Nagy István miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Dávid Ádám, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tenyésztésvezetője részére, az őshonos haszonállat-génmegőrzési feladatok példaértékű koordinálásáért, a génmegőrzés és -hasznosítás terén elért eredményeiért.

RÉTVÁRI Bence
Március 15. - Ünnepség a Belügyminisztériumban
Forrás: Soós Lajos/MTI

A Belügyminisztériumban a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Katonai tagozatát kapta meg magas színvonalú szakmai, oktatói és szakértői munkája, valamint odaadó helyi közéleti tevékenysége elismeréséül dr. Lantos Bálint Béla ny. r. dandártábornok, Ostoros község alpolgármestere, a Rendőrtábornokok Egyesülete főtitkára, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt megyei rendőrfőkapitánya.

Kimagasló szolgálati tevékenységet elismeréséül rendőrségi tanácsosi címet kapott Ballagó József r. főtörzszászlós, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Hevesi Rendőrkapitányság, Rendészeti Osztály, Szabálysértési Előkészítő Csoport csoportparancsnoka.

Miniszteri elismerő oklevelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter a Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola Gyöngyhalászok Néptánccsoportja, az elismerést Márkus Mária vette át. Szintén ezt az elismerést kapta meg Halmosné Vincze Szilvia, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója és Káliné Kovács Andrea Éva igazgatóhelyettese.

Kalóné Szűcs Erzsébet a díjátadón
Kalóné Szűcs Erzsébet a díjátadón
Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium

A Kulturális és Innovációs Minisztérium díjátadóján Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Berzeviczy-Fehér Jánosné hímző és viseletkészítő népi iparművész, a népművészet mestere, valamint Kalóné Szűcs Erzsébet, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatási főigazgatója.

A Pénzügyminisztérium ünnepségén Magyar Gazdaságért Díjat kapott Farkas József, a Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa. A cégvezető a mérnöki tudományok és a biológiai ismeretek szintézisén alapuló traumatológiai és ortopédiai implantátumok fejlesztésében és gyártásában, a műtéti eljárások megújításában nyújtott kimagasló alkotó tevékenységéért, a világszerte is elismert vállalkozás megszervezéséért, a hazai egészségügyi műszergyártás nemzetközi tekintélyének növeléséért kapta az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában