Civil kezdeményezés

2024.03.02. 13:50

Tisztább lett az egri Nagy Könyv

A 2023-ban elválasztott fertálymesterek megtisztították az egri Klapka és Egészségház utca sarkán található Nagy Könyv szobrot szombaton.

Guti Rita

– A 2023-ban elválasztott Fertálymesterek, megbízásunk végéhez közeledve, Zaja István  kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal a testületünk szellemi örökségét ápolva és gazdagítva a következő indítványt tesszük: Minden utánunk következő évfolyam a csapatépítő tréningjükhöz kapcsolódva határozzon meg egy karitatív/ közösségi célt, amit a jövőben az elválasztási évüket követően ápol, gyakorol. Kezdeményezőként, mi, 2023-ban elválasztott fertálymesterek védnökséget vállalunk az Egészségház és a Klapka utca sarkán található  – jelenleg igen elhanyagolt állapotú – A Nagy Könyv szobor és közvetlen környezetének megóvásáért, tisztántartásáért az alábbiak szerint:

fertálymesterek, Nagy Könyv szobor
Nagy Könyv szobor és közvetlen környezetének megóvása tisztítása -  A képen az egri 2023-ban elválasztott Fertálymesterek takarítás közben
Forrás: Fotó: Nemes Róbert HM Heves Megyei Hírlap 
  • Védnöki szándékunkat és az ahhoz kapcsolódó tevékenységünket bejelentjük a Polgármesteri Hivatalnak és a Városgondozásnak.
  • Popovics Zoltán alkotóval egyeztetjük, hogy, milyen tisztítási eljárást javasol, az alkotás megtisztításához, rendszeres
    állagmegóvásához.
  • Évente igény szerint, de legalább 4 alkalommal elvégezzük a szobor és közvetlen környezete ápolását, rendbetételét - írták portálunknak a kezdeményezésről a fertálymesterek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában