Utak

2024.04.12. 16:31

A Bástya utcával párhuzamosan felújítanak egy másik utat is Egerben

Olvasónk jelezte, hogy szerinte a Bástya utcai felújítás előtt a Reptéri utat is fel kellett volna újítani, mert arra tudnak kerülni az autósok. Most elkezdődött a felújítás, mutatjuk mi valósult már meg.

Szabadi Martina Laura

Megkezdődött Egerben a Bástya utca felújítása.

Forrás: Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Olvasónk szerint a Bástya utca felújításával párhuzamosan, a kialakult dugók elkerüléséhez Egerben fel kellett volna újítani a Reptéri utat is, mert az mostanra túl kátyús, ráadásul zajlik még a Sas út felújítása is. A reptéri egy külterületi gazdasági út, melyet részben autósok használnak a dugók elkerülésére, s azon kívül leginkább munkagépek járnak rajta. Erről érdeklődtünk az önkormányzatnál, illetve arról is, hogy a vízmű milyen munkát végzett a Bástya utcában. Minczér Gábor alpolgármester elmondta, a Heves Megyei Vízmű Zrt. jelezte az egyeztetések során, ha már felújítják a vár feletti utat, akkor a vízvezetékeket is cserélik.

Út a reptérnél
Út a reptérnél
Forrás:  Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Az egész szakaszon cserélték a  régi csöveket, ahol eddig még nem történt meg. Nyomócsövek, rácsatlakozások kiváltása zajlott, de már befejezték a munkát. Mindez 3 nappal módosítja a befejezését az útfelújításnak. Most már ez utóbbi zajlik – válaszolta portálunknak az alpolgármester. A Reptéri útról azt mondta, most kezdődik a felújítása.

– Valóban kerülnek arrafelé, de nem járhatatlan az út. A Kertész út felújításának idején újítottuk meg teljesen az utat. Ez évtizedekig egy teljesen rossz állapotú földút volt, alap nélkül, így két év alatt ismét egyenetlen lett. A felmart aszfalttal egyenlítjük ki az utat, várhatóan 2 hét alatt teljesen készen lesz – mondta Minczér Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában