A bölcsődék napja

2024.04.22. 12:39

A bölcsődék gyökereket és szárnyakat adnak a gyerekeknek, hangzott el Gyöngyösön

Az város önkormányzata köszöntötte a helyi intézmények dolgozóit. A bölcsődék dolgozó közül Juhászné Szabó Andrea és Rostás Istvánné munkáját oklevéllel ismerték el.

Szabó István

A gyöngyösi bölcsődék dolgozóit köszönti az önkormányzat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Idén immár 15. alkalommal köszöntötte Gyöngyös önkormányzata a bölcsődék napja alkalmából a városi gyermekintézmények dolgozóit. Az első intézményt, amely az apró gyermekek nappali gondozásával foglalkozott, a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre Pesten 1852. április 21-én. A gyöngyösi ünnepségen Kévés Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelent aktív és már nyugdíjas bölcsődei dolgozókat.

– Mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy a kisgyermekek életében a család mellett nagyon fontos szerepet töltenek be a bölcsődék. A bölcsődei nevelés a kisgyermekellátás egyik kiemelkedő területe. Városunkban jelenleg 3 önkormányzati bölcsőde működik összesen 216 férőhellyel. Emellett 4 családi bölcsőde is a szülők rendelkezésére áll 22 férőhellyel. A bölcsődék szellemisége azon alapszik, hogy a nevelők szakmai felkészültsége, hivatástudata, személyisége a legnagyobb mértékben szolgálja a kisgyermekek érzelmi, értelmi és testi fejlődését. Ezáltal a gyermek biztonságban érzi magát. A szülők pedig biztosak lehetnek abban, hogy a gyermekeik jó kezekben vannak, amíg ők dolgoznak – emelte ki Kévés Tamás.

A bölcsődék napján minden évben két szakember munkáját ismeri el a gyöngyösi önkormányzat. Idén Juhászné Szabó Andrea, a Dobó Úti Bölcsőde, valamint Rostás Istvánné, a Jeruzsálem Úti Bölcsőde munkatársai részesültek elismerésben. Kévés Tamástól mindketten virágcsokrot és oklevelet vehettek át. A működésének 50. évfordulóját idén ünneplő Jeruzsálem Úti Bölcsőde eddig eltelt fél évszázadáról Hevér Nikoletta, az intézmény vezetője beszélt a megjelenteknek. Az ünnepséget a Dobó Úti Tagóvoda Maci csoportjának hangulatos műsora színesítette.

Az eseményen részt vett dr. Horváth Gábor, a gyöngyösi önkormányzat Közigazgatási- és Intézményirányítási Igazgatóságának igazgatója is. Az ünnepséget követő állófogadást megnyitó pohárköszöntőjében hangsúlyozta, hogy a bölcsődei dolgozók személyes lemondásukkal. önzetlenségükkel, hivatástudatukkal nagyon sok gyöngyösi, kisgyermekes család életét segítik. 

– Jól tudjuk, hogy a jövő generációjának egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet tudnak mutatni. A gyermekek érzelmi és fizikai biztonságának megteremtése mellett nagyon fontos feladatuk a mintaadás. Mindig az apró dolgok a legfontosabbak, például, ha egy mosoly megjelenik a gondozó arcán. A legnagyobb öröm pedig, amikor ez a mosoly megjelenik a kisgyermekek arcán is. A bölcsődék gyökereket és szárnyakat adnak nekik – fogalmazott dr. Horváth Gábor.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában