Interaktív tanulás

2024.04.05. 09:49

A Lipóti Pékség hatvani üzemével ismerkedtek a gyöngyösi egyetemisták

Kereskedelem és marketing, valamint vállalkozásfejlesztés szakos hallgatók jártak a péküzemben. A Lipóti Pékség hatvani üzeme interaktív tanulási élményt nyújtott.

Szabó István

A gyöngyösi campus hallgatói a Lipóti Pékség hatvani üzemében

Forrás: MATE Károly Róbert Campus/Dr. Hágen István Zsombor

A Lipóti Pékség hatvani üzemében tett látogatást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campus 25 kereskedelem és marketing, valamint vállalkozásfejlesztés szakos hallgatója, tájékoztatta portálunkat Nagy Réka, a gyöngyösi campus kommunikációs munkatársa. Mint mondta, a hallgatók működés közben ismerkedhettek meg a legmodernebb technológiákat alkalmazó, húszezer négyzetméteres, négy gyártósorral berendezett üzemmel.

– A hallgatók bepillantást nyerhettek a sütőüzemben zajló technológiai folyamatokba, valamint információkat kaphattak a termékek szállításáról és a komplex logisztikai teendőkkel kapcsolatban is. A Lipóti Pékség robotizált üzeme nem csupán a modern technológia és automatizálás csúcsát képviseli az iparban, hanem egyúttal egy olyan platformot biztosít, ahol az oktatás és az gyakorlat összeolvad. A hallgatóknak lehetőségük volt részt venni az üzem teljes folyamatában, megismerve a gépek működését, a termelési folyamatokat és azok hatékonyságát – részletezte Nagy Réka.

Szabóné dr. Benedek Andrea egyetemi docens, a program főszervezője szerint interaktív tanulási élményt nyújtott a látogatás.

– Segítette a hallgatókat abban, hogy jobban megértsék az ipari robotika és automatizálás jelentőségét és alkalmazását az élelmiszeriparban. Az ilyen tapasztalatok nemcsak elméleti tudást adnak, hanem inspirációt és motivációt is a jövőbeli innovációk iránt, valamint szorosabbra fűzik az együttműködést az oktatás és az ipar szereplői között – mondta Szabóné Dr. Benedek Andrea.

A gyöngyösi hallgatókat dr. Hágen István Zsombor egyetemi docens kísérte Hatvanba.

– Fontos, hogy a hallgatók a tanórák keretein belül is találkozhassanak a környékbeli cégek által alkalmazott legmodernebb technológiákkal és láthassák, hogyan működik a való életben az, amiről az órákon hallanak – dr. Hágen István Zsombor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában