Vita

2024.04.01. 20:37

A Macskaárvaház szerint még soha nem kerültek ennyire méltatlan helyzetbe

A DK adománygyűjtéséről nyilatkozott ismét a kápolnai macskaárvaház. Szerintük igenis elhangzott, hogy nem fontos az állatvédelmi gyűjtés, és alkalmatlannak tartják az egri szervezetet.

Heol.hu

Bóday Pál az alapítvány kuratóriumi elnöke egy korábbi rendezvényen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Macskaárvaház Alapítvány 12 éves történetében még nem volt olyan méltatlan helyzet mint a DK adománygyűjtésével kapcsolatban. Ezért hoztuk nyilvánosságra az esetet, nekünk mindegy, hogy az adomány sok vagy kevés – reagált portálunknak Bóday Pál az alapítvány kuratóriumi elnöke a Demokratikus Koalíció egri szervezetének nyilatkozatira. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Balázs Miklós a DK polgármesterjelöltje arról beszélt portálunknak, hogy a Macskaárvaháznak és a Szurkolóknak szervezett 2023 karácsonyi adománygyűjtésre nem érkezett felajánlás, ő maga pedig állatbarát, nem akadályozta a gyűjtést.

– Szavahihetetlenné váltak. Aki a saját maga által kezdeményezett gyűjtést nem képes koordinálni, arra közhatalmat bízni nem lehet. Abból a szempontból hasznos volt az eset, hogy látszik, nem arra kel figyelni, amit egy politikai párt ígér, hanem inkább arra amit tesz. Balázs Miklós nekem telefonon mondta, hogy a gyűjtésnél vannak fontosabb dolgok is. Azért hívott fel egyébként, mert ki akarta cserélni a menhelyről örökbefogadott kutyáját, azt mondta neveletlen az állat. Jeleztem neki, hogy ez nem így működik, vegye fel a kapcsolatot azzal a menhellyel honnan hozta, vagy foglalkozni kell az állattal. A DK egri szervezetének tagjai a Macskaárvaház közösségi oldalán egy poszt alatt kezdték el szidni egymást. Egyiküknek sem jutott eszébe annyit írni, hogy elnézést. Ezek az emberek nem készek arra, hogy irányítsanak, főleg nem egy nagyvárost – fogalmazott Bóday Pál. Hozzátette, a Szurkolók az Állatokért Mozgalom vezetője, Kapin Richárd is hasonló véleményen van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában