Vigyázzunk magunkra és egymásra!

2024.04.22. 09:29

A motor bedőlhet, de az élet ne dőljön be – mondja dr. Mangó Gabriella

Dr. Mangó Gabriella saját közúti autós-motoros találkozásáról osztott meg egy történetet. Arra kéri az autósokat, hogy próbáljanak inkább az út szélén közlekedni, ne az út közepén, a motorosokat pedig arra kéri, hogy ne szálljanak el a szelek szárnyán, számoljanak a fizikával és maradjanak távolabb a záróvonaltól.

Hornyák Réka

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász, dr. Mangó Gabriella tett közzé egy elgondolkodtató saját történetet a Facebook-oldalán az autózásról és motorozásról. A doktornő, mint írja, a Mátrában autózott pár napja a jó időben, mikor egy motorossal találkozott egy kanyarban. 

– A napokban a Mátrában autóztam. Jó idő volt, a szabadság ígérete és a napfény minden kisarjadt levelet beragyogott. Lehúzott ablak, kissé lazábbra vesszük ilyenkor. Már lefelé gurultam, szembe forgalom kevés, előttem, mögöttem senki. Azon pillanatok kevés száma, amikor többnek érezheted magad emberi létednél, röpke ideig a mindenséggé leszel – fogalmaz a bejegyzésében dr. Mangó Gabriella, majd így folytatja: 

– És akkor egy nekem balos, záróvonalas kanyarból elém bukkant egy motoros. A saját záróvonalától egy méterre voltak a kerekei. Viszont a feje az én sávomban. A záróvonalomhoz közel sodródva vettem én is a kanyart. Még tudtam korrigálni. De az ablakomba támasztott könyökömön éreztem, hogy huuuuh... ez közel volt. Vétlen lettem volna, ha valani történik. De nem vigasztalt volna – meséli a megrázó pillanatokat a doktornő. 

Motorosként viselhet bárki bármilyen protektort, bukósisakot és védőruhát, a fizika az mindig fizika marad. A motor bedőlhet, de az élet ne dőljön be

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában