Siker

2024.04.04. 09:32

Diákolimpián képviseli Magyarországot az egri gimnazista

A Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi angol nyelvű döntőjében képviseli Magyarországot Kettős Kristóf, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium 11.b osztályos diákja.

Heol.hu

Kettős Kristóf országos 5. helyezettjeként egyike a Magyarországot a görögországi nemzetközi döntőben képviselő öt diáknak – számol be honlapján az Andrássy. Mint megtudtuk, a fiatal tehetség felkészítőtanárai Tajtiné Szilágyi Kata és Pásztor Krisztián voltak.

Mint megtudtuk: a Közgazdasági Diákolimpia idei versenyfelhívására összesen mintegy 30 település csaknem félszáz iskolájából jelentkeztek a közgazdaságtan iránt érdeklődő középiskolás diákok. Közülük a szerdai, budapesti döntőben 8 település 14 iskolájának 25 diákja mérte össze tudását. 

Az országos döntő két fordulóból állt: délelőtt egy írásbeli teszten mérkőztek meg egymással a diákok, és közülük a legjobban teljesítő 10 tanuló szóbelizett délután a neves közgazdászokból álló zsűri előtt. A döntős versenyzőket és az őket elkísérő pedagógusokat az írásbeli forduló előtt Pleschinger Gyula, a versenyt szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke, a Monetáris Tanács tagja és Vas Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese köszöntötte. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában