Polgármesterként tenné a dolgát

2024.04.24. 16:01

Minden téren élhetőbb településsé tenné Szihalmot Galyasné Dósa Katalin

Galyasné Dósa Katalint igen sokan ismerhetik ország-- és vármegyeszerte. A szihalmi székhelyű Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnökeként nem csak falujában, hanem egyebek között a járási székhelyen, Füzesabonyban szervez programokat. "Gadóka" a napokban tette közhírré, hogy a Fidesz-KDNP színeiben indul a polgármesteri választáson.

Sike Sándor

Az egyesületi elnök, s most már polgármester jelölt legfőbb célja egy élhetőbb Szihalom megteremtése. Ez derül ki legalább is az igen gazdag tartalmú választási kiadványából, illetve az is kiviláglik, hogy olyan közésleti személyiségek támogatják jelöltségét, akik – megválasztása esetén – segíthetik is a közösségi élet minden területét átfogó ígéreteinek a valóra váltását.

Galyasné Dósa Katalin indul a polgármesteri székért Szihalmon
Galyasné Dósa Katalin indul a polgármesteri székért Szihalmon
Forrás: Beküldött fotó

A térség országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor például azt ígéri, hogy minden erejével segíteni fogja annak érdekében, hogy Szihalom fejlődése még eredményesebb legyen. A képviselő külön is hangsúlyozza, hogy Katalint úgy ismerte meg, mint egy csupaszív, lelkes embert, aki soha nem elégszik meg az átlagossal, sohasem nyugszik bele, ha valami nem jól működik. Lelkét a segítőszándék vezérli, mások élete jobbá tételén fáradozik. Tettre kész ember. 

Az általa alapított Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület az egyik legaktívabb és legjobban működő civil szervezet egész Heves vármegyében. 

– Katalinról úgy gondolom, hogy ő az az ember, aki képes közösségeket teremteni, mások érdekeit a sajátja fölé, mellé rendelni, s mindezt hitelesen, becsülettel teszi, éppen ezért alkalmas a falu vezetésére is. Eddigi munkáját, a falujáért végzett tevékenységét a helyben élők eddig is értékelték, hiszen megkapta a Szihalom díszpolgára kitüntető címet – fogalmazta meg véleményét Pajtók Gábor. 

Ajánlja a választók figyelmébe a polgármester jelöltet Füzesabony polgármestere, Nagy Csaba is, aki közel 10 éves tapasztalattal a háta mögött bizonyára tudja mire van szükség egy település életében ahhoz, hogy fejlődjön.
– Ez számos tényezőből áll. Az egyik legfontosabb az, hogy egy olyan ember vezesse a települést, aki tisztában van azzal, hogy melyek a legfontosabb elvégzendő feladatok, célok, ehhez milyen pályázati lehetőségek állnak rendelkezésre, személye a település életében ne keltsen megosztottságot, de legfőképp a település érdekében dolgozzon – összegezte a "tudnivalókat" a városvezető. 

Szavai szerint Galyasné Dósa Katalin személyében egy nagy tudással rendelkező, de emellett tudását tovább fejleszteni akaró hölgyet ismert meg, ráadásul törődik az emberekkel, a hátrányos helyzetűekkel és a gyermekekkel.
– Mindezen tulajdonságai hozzájárulnak ahhoz, hogy Szihalom településnek nagyon jó polgármestere legyen – fogalmaz nagy Csaba. 

A polgármesterjelöltről szinte mindent – beleértve a családi és magán életének a közre tartozó részét is – megtudhatunk választási kiadványából. Egyebek között kiderül: az emberekkel való törődés sarkallta arra, hogy 2006-ban – amikor a szihalmi székhelyű egyesületet is alapította – ellátottjogi, majd betegjogi képviselő képzettséget szerezzen. 
– Immár 18 éve főállásban ellátottjogi képviselőként dolgozom az Integrált Jogvédelmi Szolgálatnál a Belügyminisztériumban. Munkám során az idősek, sérültek jogait védelmezem. Részt veszek a leendő jogvédők oktatásában, tagja voltam annak a teamnek, akik a Nemzeti Jogvédelmi Stratégiát írták – fogalmaz a polgármesterjelölt. 
Szerinte azt, hogy vezetőként mit tud nyújtani valószínűleg jól mutatja a Kis Bocs élén végzett tevékenysége. Büszke is arra, hogy a közhasznú egyesület mára már 480 regisztrált önkéntest számlál, akik közül nagyon sok a szihalmi.

Az egyesület tevékenysége révén valósult meg a településen a Kis Bocs Játékközpont, s teremtettek hagyományt a Baba-Mama Köszöntő, a Szépkorúak köszöntése, az Élelmiszermentő program, az Egészségnap, a Kis Bocs Mikulás, a falu közösségét is erősítő közösségi programokkal. Gondolnak a szihalmi gyermekekre, akiket nemcsak gyermeknapon, hanem karácsonykor is megajándékoznak.
– Egyesületünk munkáját már nemcsak a településen élők, de járás- és megyeszerte is ismerik, elismerik. Igazolja ezt a Szihalom kultúrájáért-díj, Heves vármegye családokért-díj, Innovációs-díj, az Egyesület „medimentor” szolgáltatása pedig már országosan is ismert – teszi hozzá a felsoroláshoz Katalin asszony.

Arról pedig, hogy mit is szeretne megvalósítani, ha Szihalom polgármesterévé megválasztják, a 16 oldalas kiadvány teljes részletességű tájékoztatást nyújt. A megfogalmazott célkitűzéseket pedig az alábbiak szerint összegzi a jelölt:

– Szeretném, hogy olyan élhető falunk legyen, ahol mindenki biztonságban, s jól érzi magát, ahol megélhetik a falu közösség szeretetét, erejét.  A családosok, a fiatalok és az idősek is. Olyan falut, ahol a fiatalok helyben képzelik el az életüket, de még a gyermekeik életét s majdan az unokáikét is. Ahol az idős korosztály megbecsültségnek örvend, és akik olyan szolgáltatásokat tudnak helyben elérni, amelyek szociális biztonságukat garantálja – fogalmaz Galyasné Dósa Katalin.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában