Tragédia

2024.04.04. 14:42

Nem feledik Zoltánt, a Homok utcai baleset halálos áldozatát

Húsvéthétfőn történt Egerben az a halálos baleset, amely során személyvonat gázolt el egy motorost. Ismerősei szerint a férfi gyakorlott és felelősen vezető robogós volt, értetlenül állnak a tragédia előtt.

Heol.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 1-jén történt Egerben a szomorú baleset, amely során egy ember életét vesztette. Egy robogós éppen akkor hajtott volna át a síneken, amikor a Szilvásvárad felé tartó vonat is arra közlekedett. A motort vezető férfi azonban nem tudott időben lefékezni, így a vonat elgázolta a sofőrt. 

halálos baleset,  Homok utca
Nem feledik Zoltánt, a Homok utcai baleset halálos áldozatát
Forrás: Tények.hu

A környékbeliek elmondása szerint a baleset borzalmas hanggal járt, a hátborzongató csattanást sokan hallották, így egyszerre több ember is odarohant segíteni. Bár azonnal értesítették a mentőket és a tűzoltókat is, a férfin már nem lehetett segíteni  – számol be a tragédiáról a Ripost. Úgy tudni, az ütközéstől a motoros több métert repült és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt.

A motort a 43 éves F. Zoltán vezette, a férfit sokan ismerték. Mint mondták, nem értik, csak tippelni tudnak, hogyan történt a baleset, a férfi ugyanis napi rendszerességgel közlekedett ezen az útvonalon, a robogóját is biztos kézzel, felelősségteljesen vezette:

– Zoli jól vezetett, ismerős volt a környéken, és kizártnak tartom, hogy figyelmetlen lett volna. Sokkolt minket, ami vele történt, soha nem feledjük őt – mondta a férfi egyik gyászoló ismerőse. 

Elvakíthatta a nap

Többek szerint a férfit a szemébe sütő nap vakíthatta el, ezért nem látta, hogy milyen színt mutat a fényjelzés. Mikor aztán észrevette a közeledő vonatot, még megpróbált fékezni, de már késő volt: az ütközést nem tudta elkerülni. 

A környékbeliek azt is elmondták, hogy arrafelé nem túl sűrű a vonatforgalom:

– Azon a vonalon nagyon kevés vonat jár. Döbbenetes szerencsétlenség volt az egész baleset, hogy ő pont akkor ment arra – mondta a helybeli, aki hozzátette, hogy a környéken már régóta vita tárgya a tragédia helyszínéül szolgáló átkelő, ugyanis többen is kérték: telepítsenek sorompót, mivel a fény nagyon elvakítja az autósokat.

– Nem egy baleset volt már itt. Most tragédia lett a vége, elvett egy fiatal életet. Nagyon kellene ide egy sorompó – hangsúlyozta a helybeli. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában