Moziklub

2024.04.10. 15:00

Mátraballán jártak a nemzet aranyai

Mátraballán könnyek és nevetés váltotta egymást a moziklubban, ahol a nemzet aranyaival találkozhattak az érdeklődők. Szécsi Zoltán, és Fodor Rajmund olimpiai bajnokok voltak a vendégek.

Barta Katalin

Két fantasztikus sportemberrel találkozhattak a mátraballaiak a múlt szombaton a művelődési házban megrendezett különleges moziklubban. Ezúttal Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok és Fodor Rajmund kétszeres olimpiai és világbajnok vízilabdázó érkezett személyesen A nemzet aranyai című dokumentumfilm bemutatójára. 

A filmben a magyar vízilabda legnagyobb csodagenerációjának sportolói vallottak sikerekről, küzdelemről, összetartozásról. Az alkotás Zákonyi S. Tamás rendezői munkájának köszönhető.  A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. 
Megismerhetjük a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből. 
Ez a csapat mindent elért, amit elérhetett. Megmutatták, hogy a tehetség, munka, szerénység, akarat, alázat, humor és szeretet megléte és összessége mire teszi képessé az embert.

A közönségtalálkozón részt vevő két kiváló sportoló - Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund - személyes történeteivel hol könnyeket, hol nevetést csalt ki a jelenlevőkből, akik megtudhatták, hogy kemény munkával, hittel, akarattal és alázattal mindent elérhető.  Aki részt vett az esten, hatalmas élménnyel lett gazdagabb. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában