2024.04.09. 07:50
Ne edd: károsak lehetnek ezek a feldolgozott élelmiszerek Mangó Gabriella szerint
Feldolgozott élelmiszerek káros hatásairól posztolt a gyöngyösi háziorvos. Mangó Gabriella listát is közzétett, hogy mit ne együnk minden nap.
– Az ultrafeldolgozott élelmiszerek állandó fogyasztása káros lehet az egészségre – hívta fel a figyelmet dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász. Bejegyzésében kiemelte, melyek azok az élelmiszerek, melyeknek nem ajánlja a mindennapos fogyasztását.
A felsorolásban szerepel például a jégkrém, a keksz, a bonbon, a margarinok, a sűrített tej, a gyümölcsjoghurtok, a kész desszertek és a tartósított lekvárok, de a kolbász, a szalámi és a felvágottak is. Bejegyzése szerint nem feltétlenül egészséges minden nap a reggeli müzlik fogyasztása sem, de ártalmas lehet a gyakori hamburgerezés is. Az általa felsorolt ételek daganatot, cukorbetegséget, elhízást okozhatnak. A doktornő azt tanácsolja, hogy főzzünk több napra, és amit lehet, azt készítsük el házilag.