Csináld magad!

2024.04.09. 07:50

Ne edd: károsak lehetnek ezek a feldolgozott élelmiszerek Mangó Gabriella szerint

Feldolgozott élelmiszerek káros hatásairól posztolt a gyöngyösi háziorvos. Mangó Gabriella listát is közzétett, hogy mit ne együnk minden nap.

Heol.hu

– Az ultrafeldolgozott élelmiszerek állandó fogyasztása káros lehet az egészségre – hívta fel a figyelmet dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász. Bejegyzésében kiemelte, melyek azok az élelmiszerek, melyeknek nem ajánlja a mindennapos fogyasztását. 

Unhealthy,Products.,Food,Bad,For,Figure,,Skin,,Heart,And,Teeth.
A feldolgozott élelmiszerek károsak lehetnek
A feldolgozott élelmiszerek károsak lehetnek (illusztráció)
Forrás: Shutterstock

A felsorolásban szerepel például a jégkrém, a keksz, a bonbon, a margarinok, a sűrített tej, a gyümölcsjoghurtok, a kész desszertek és a tartósított lekvárok, de a kolbász, a szalámi és a felvágottak is. Bejegyzése szerint nem feltétlenül egészséges minden nap a reggeli müzlik fogyasztása sem, de ártalmas lehet a gyakori hamburgerezés is. Az általa felsorolt ételek daganatot, cukorbetegséget, elhízást okozhatnak. A doktornő azt tanácsolja, hogy főzzünk több napra, és amit lehet, azt készítsük el házilag.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában