Nem adják fel

2024.04.03. 09:40

Nem adják fel Ludason a bölcsődeépítést

Nyertes pályázat után kellett visszaadniuk a pénzt, de nem adják fel. Egy képviselő nem írta alá a szükséges összeférhetetlenségi nyilatkozatot, ez kaszálta el a korábbi projektet.

Szabó István

Nem adják fel a bölcsődeépítést Ludason, mert az egy újabb családbarát fejlesztés

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Bölcsőde építésének szükségességét erősítette meg Ludason Vargáné Csengeri Mónika polgármester a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében. Portálunkon beszámoltunk arról, hogy március derekán adták a község óvodájának új épületszárnyát. A megnyitó ünnepségen Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is az új feladatnak a bölcsődeépítést jelölte meg Ludason.

– A következő kiemelt projektünk a bölcsőde, amit mindenképpen meg szeretnénk építeni. Mindig jó, ha egy településen sok gyermek van, mert azt jelenti, megtelepedtek itt a fiatal családok, lakott a falu – hangsúlyozta márciusban Szabó Zsolt.

Vargáné Csengeri Mónika a videóüzenetében elmondta, hogy volt egy nyertes bölcsődei pályázatuk, amit eddig nem tudtak megvalósítani. 

– Egy képviselőnk nem írta alá azt az összeférhetetlenségi nyilatkozatot, ami szükséges lett volna a közbeszerzés indításakor, és vissza kellett adnunk ezt a pályázati pénzt. De nem adjuk fel, hiszen egy új pályázati ciklus kezdődik. Ez évben ismételten be fogjuk adni ezt a pályázatot, hiszen a megvalósítási tanulmány, a terveink készen állnak. Ezek a fejlesztések nemcsak a gyermekeknek fontosak, hanem a családanyáknak is, hiszen itt az óvodában, és majd a leendő bölcsődében is a dadus nénik, a pedagógiai asszisztensek, a konyhai dolgozók mind ludasi kismamák, édesanyák. Én úgy gondolom, hogy ezzel tudjuk segíteni a munkába állásukat, mert ez egy újabb családbarát fejlesztés. Véleményem szerint, és a helyben élő kismamák, édesanyák szerint is a bölcsődére itt szükség van – fogalmazott Vargáné Csengeri Mónika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában