Fejlesztés

2024.05.24. 13:47

Átadták az új bölcsődét Mátraderecskén

Mátraderecskén elkészült a település legújabb intézménye, a bölcsőde. Csütörtökön adták át a helyi kisgyermekes családok számára.

Barta Katalin

Az ünnepélyes megnyitó pillanata

Forrás: Forgó Gábor / Facebook

Csütörtökön átadták Mátraderecskén az új bölcsődét, amely mostantól a a legkisebbek második otthona lehet. Az impozáns épület némi csúszással készült el, mivel a közelében lévő támfalat is meg kellett erősíteni.

Az ünnepélyes megnyitón Horváth László, a térség országgyűlési képviselője Ferenc pápától idézve úgy fogalmazott :„Egy bölcsőkkel és nem sírral teli jövőt kell a vezetőknek nyújtaniuk”. A szentatya szavai Mátraderecskén, a település új bölcsődéséjnek átadásán is aktuálisak.
- A bölcsőde nemcsak a jövőbe vetett hitről, hanem az önmagunkba vetett bizalomról is szól! Ezt kell átadnunk az itt nevelkedő gyermekeknek is - mondta, majd köszönetét fejezte ki a Mátraderecskét vezető testületnek és Forgó Gábor polgármesternek az újabb fontos eredményért.

Az önkormányzat  250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Bölcsődei férőhelyek kialakítására programra.  

Forgó Gábor polgármester reményét fejezte ki, hogy összhangban a foglalkoztatási helyzet javításával a kisgyermekes szülők mostantól gyorsabban tudnak visszatérni a munkaerő-piacra, mivel biztonságban érezhetik gyermekeiket.
A Mátra u. 25. szám alatti intézményben 12 gyermekről gondoskodnak, akik a legkorszerűbb feltételek mellett, kiváló szakemberek felügyelete alatt tölthetik napjaikat. 

A gyermekszobákhoz fedett, árnyékolással ellátott teraszok kapcsolódnak, ahonnan a játszókert közvetlenül elérhető. Az épületben, az egyéb kiszolgáló helyiségek mellett, egy tálaló-melegítőkonyha is létesült, mivel a településen működő főzőkonyha a bölcsőde igényeit is ki tudja elégíteni. 
Az épület a település határában működő, a Kormány által is támogatott Leier téglagyár alapanyagából épült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában