Gyermeknap

2024.05.23. 10:05

Minden a gyermekekről szól Észak-Hevesben ezen a hétvégén

Észak-Heves számos településén szerveznek gyermeknapi programokat szombaton és vasárnap. Senki nem fog unatkozni.

Barta Katalin

Észak-Hevesben ezen a hétvégén minden a gyermekekről szól

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

E hét végén szombaton és vasárnap számos településen szerveznek gyermeknapi rendezvényeket Észak-Hevesben. Sirokban szombaton a sportpályán, vasárnap a Darnói lovaspályán készülnek egésznapos programokkal, Bükkszéken, vasárnap délelőtt tíz órától a az Egri úti Szabaidőparkba, Bodonyban vasárnap tíz órától az önkormányzat és a helyi roma kisebbségi önkormányzat által közösen szervezett programokra csalogatnak a sportpályára.

Pétervásárán a Bocsi Attila Sporttelepen szombaton délelőtt 9-től kezdődnek az események. Bemutatkoznak a város büszkeségei, az ovisok, az iskolások, rengeteg sport és játékos vetélkedőn vehetnek részt, látványos bemutatók színesítik a napot.

Mátraballán is javában készülnek a gyermekek köszöntésére. Itt május 24-én, pénteken rendezi meg a község önkormányzata a családi-és gyereknapot a művelődési ház udvarán. Mivel a helyi iskolába a környező falvakból is sokan járnak, így praktikusnak látták, hogy a hét utolsó délutánjára időzítsék az eseményt.

Az ugrálóvárakat már a kezdés időpontjától, délután 3 órától lehet használni és lesz csillámtetoválást, arc- és hennafestést is. A Mesélő bőrönd társulat előadásában a Kiskondás című mese előadást nézhetik meg a gyerekek, délután fél négytől.  A programok sora kiegészül a Virgonckodó játszópark élményelemeivel, s nagyméretű fajátékot is kipróbálhatnak a gyerekek. A buborék játszóházban pedig hat féle óriás buborékkészítő eszközzel játszhatnak.

Szinte minden helyszínen lesz kézműveskedés, arcfestés, valami meglepetés finomság a kicsiknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában