Választás 2024

2024.05.24. 17:30

Vágner Ákos: Egerben nincs újabb öt elvesztegetni való év

Béke és fejlődés, visszaadni újra Egert az egrieknek. Ezekkel a tervekkel, vállalásokkal indult neki az idei önkormányzati választásnak Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és csapata, tíz új képviselőjelölt. Most, a kampány vége felé, a sok-sok program, személyes találkozó után is azt mondja, hogy nincs újabb öt elvesztegetni való év, közösen kell felépíteni egy élhető, békés, de modern és dinamikusan fejlődő várost, és ők ezt kínálják Egernek.

Heol.hu

Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Két hét van még a június 9-i voksolásig. Nem a politikai, hanem a gazdasági szférából érkezve hogy látja, sikerült eljuttatni az üzeneteit az egriekhez?
–  Talán éppen azért, mert nem politikusként, hanem gazdasági, szervezetfejlesztési szakemberként nézem Eger jövőjét és a tennivalókat, hitelesebben tudom elmondani a terveimet és a programomat, jobban figyelnek rám az egriek. Tősgyökeres egriként, a múltamért, az otthonunkért aggódva, a jövőnk érdekében vállaltam a jelöltséget. Azért, mert láttam az elmúlt öt évet, azt, hogy a politikai játszmák és az egyéni érdekek mentén hogyan sikkadt el a város jövője, a fejlődés esélye, és szakemberként tudom, nincs még öt éve ennek a városnak a stagnálásra, mert akkor végleg lemarad, úgy, hogy az már behozhatatlan lesz.

– Mi a garancia a fejlődésre, ha önt választják polgármesterüknek az egriek? Minden induló hangzatos programokat hirdetett, ha csak ezt nézzük, akkor nem könnyű a választói döntés.
– Választási kampány van, az ígéretek ideje. De most elsősorban azt kell nézni, kinek van esélye arra, hogy meg is valósítsa azokat a szükséges fejlesztéseket, amelyek Eger és az itt élők javát szolgálják. Meggyőződésem, hogy valódi fejlődést csakis a kormánnyal közösen lehet elérni, az ehhez szükséges forrásokat csak az ország vezetésével való együttműködéssel, megfelelő kapcsolatokkal és persze valódi tervekkel lehet megszerezni. Álmokhoz, jópofa ötletekhez sem hazai, sem uniós forrásokra nem lehet pályázni, ahhoz átgondolt, kidolgozott, megvalósítható tervek kellenek, és olyan emberek, szakemberek, akik ezeket a projekteket végig is tudják vinni a megvalósulásig. Ilyen erő pedig csak mi mögöttünk áll. Elkötelezett, hozzáértő csapatunk várja, hogy elkezdhesse az érdemi munkát, s mi szolgálói akarunk lenni ennek a városnak, nem pedig a haszonlesői.

– Hét pontban foglalták össze programjukat, amelynek egyik része egy 50 milliárd forintnyi pluszforrás, amit a következő ciklusban Egerbe hoznak a választási győzelem esetén. Ez merész vállalásnak tűnik…
– Különösen, ha azt nézzük, hogy a mostani városvezetés miatt több mint 10 milliárd forintot elveszített Eger. De ahogy a programunk egyik pontja sem, úgy ez sem felelőtlen ígérgetés. Tudom, miről beszélek, tudom, milyen pályázati források léteznek és azok közül hogyan lehet a legtöbbet elnyerni, hiszen ez a szakmám. A cégünk munkájának eredményeképpen, az elmúlt években, 20 milliárd forintnyi fejlesztési forráshoz tudtuk juttatni a helyi gazdasági és mezőgazdasági szereplőket, ezzel is előremozdítva a térség fejlődését. A különbség az, hogy most nem cégek és vállalkozások lesznek a nyertesek, hanem maga a város és az egriek. De én a programunk többi részét is fontosnak, és ami fő, megvalósíthatónak tartom, legyen szó az átfogó, ötéves út- és járdafelújítási programról, a közlekedésfejlesztésről vagy a közbiztonságról. Ezek elsikkadtak az elmúlt négy és fél év folyamatos vitái és személyeskedései között, ami jellemezte a képviselőtestületi állapotokat. Ezért is fontos mondat, nem csak egy szlogen, hogy Egernek most már békére és fejlődésre van szüksége, a fejlődéshez pedig nyugalom kell. Valamint együttműködés, egymással, a városlakókkal éppúgy, mint a kormánnyal.

– A kormánnyal való együttműködés nyilván fontos, de vajon nem gondolhatja a kevésbé tájékozott választó, hogy van itt még két másik Fideszhez kötődő polgármesterjelölt is…?
– A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Vágner Ákos, azaz én vagyok. Valóban, a mostani testület több tagja is indul a választáson, függetlenként, vagy valamilyen egyesületi jelöltként, de mégis azt sugallva, legalábbis nem cáfolva, hogy kötődnek a kormánypárthoz, így is próbálva szavazatokhoz jutni. Ők azonban nem a fejlődésben érdekeltek, sokkal inkább a jelenlegi helyzet konzerválásában, mert így továbbra is tudnák az egyéni érdekeiket érvényesíteni. Azt gondolom, az egri emberek átlátnak rajtuk, pontosan tudják, mit tettek az elmúlt években és mire számíthatnának, ha újra döntési helyzetbe kerülnének, és ezt nem akarhatják. Változásra van szükség, mert csak ez garantálhatja a fejlődést, a jelenlegi stagnálásból való kitörést.

– Milyen választási eredménnyel lenne elégedett?
– Az egyáltalán nem számít, hogy én mivel lennék elégedett. Az a fontos, mi lenne jó a városnak, az egrieknek. Jelen helyzetben pedig az lenne a legjobb, ha egy olyan szakmailag felkészült, Egerért elkötelezett képviselőtestület tudná irányítani a várost, akik képesek felülemelkedni az önös érdekeken, és együttműködnek a fejlődés érdekében. Ezért is fontos, hogy aki valódi változást szeretne, az ne csak engem, hanem a képviselőjelöltjeinket is támogassa a szavazatával, mert fontos a közgyűlési többség, hogy a polgármester ne legyen a testület foglya, hanem képes legyen megvalósítani a terveket. És így valóban visszaadhassuk Egert az egrieknek! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában