Statisztika

2024.06.07. 08:00

Elkeserítő adatok láttak napvilágot, Heves vármegye is érintett

Nem csak 2023-ban, de az idei évben is történtek már borzalmas tragédiák Heves vármegye területén.

Heol.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram oldalán tette közzé a 2023-as baleseti statisztikai adatokat. Kiderült, Nógrád és Tolna vármegye mellett, Heves vármegyében is nőtt a halálos balesetek száma a múlt évben. 

A posztból megtudhatjuk továbbá, hogy a megcsúszásos, a farolásos, illetve a felborulás az útpályán típusú balesetek száma ugrott meg. Az országos adatokat tekintve 14 ezer 460 esetben történt személyi sérüléses baleset, ebből 441-szer halálos áldozatot követelt a szerencsétlenség. Minden negyedik gyalogos, minden tizedik pedig motoros áldozat volt.

– A közlekedés egy nagy társasjáték, amiben minden résztvevőnek együtt kell működnie. Tegyünk meg mindent közösen, hogy az idei adatok kedvezőbbek legyenek! Vigyázzunk és figyeljünk egymásra! - hívja fel a figyelmet a Magyar Közút. 

Idén is történtek már tragédiával végződő balesetek. Legutóbb az M3-as autópályán Nagyfügednél hárman vesztették életüket, kisgyermekek maradtak árván.

Pár nappal korábban, május végén Füzesabony és Mezőtárkány között ütközött össze két autó, egy ember meghalt a balesetben.

Húsvéthétfőn Egerben egy személyvonat gázolt el egy motorost, aki nem élte túl az ütközést.

Márciusban Bükkszenterzsébeten egy egy nőt gázoltak halálra.

Januárban kamionba futott egy autó az M3-as autópályán, Nagyfügednél. A baleset során egy ember meghalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában