Mi van belül?

2020.01.31. 18:22

Általános iskolások művészeti versenyének otthona volt Eger

Több mint kétszáz pályamű érkezett, az Általános Iskolások Országos Vizuális Versenyének felhívására.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

A zsűri ezekből választotta ki azt a kilencven alkotót akik részt vettek a döntőn, melyet az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája rendezett meg péntek délelőtt az Agria TISZK rendezvénytermében. Az eseményt az iskola igazgatónője, Légrádiné Kőházi Tímea nyitotta, s az iskola kórusa emelte fényét.

 

– A versenyzők három teremben, korcsoportonként kaptak asszociációs feladatot a Mi van belül? gondolat mentén. A legkisebbeknek Noé bárkáját kell elképzelniük és megvalósítaniuk, egy másik csoport pedig egy barlang belsejét vizualizálja. A kész műveket kiállítjuk, a zsűri pedig jövőhéten fog dönteni. Valószínűleg idén sem lesz könnyű dolguk, ahogy a tavalyi évben sem volt. Akkor végül nem lettek helyezések, különdíjakat kaptak versenyzők. Idén tizennyolc helyezettre készültünk, de minden résztvevő kap oklevelet és egy digitális katalógust a versenyről – mondta el Igric Eszter, a verseny szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!