Koncert

2022.03.24. 14:50

Régizenei koncertet tartott az egri származású Vári-Kovács Emese

A barokk Firenze és Velence szellemiségét idézte meg.

HEOL

Várallyay Ágnes (zongora, csembaló), Szabó Zsolt (viola da gamba), Molnár Andrea (blockflőte) és Vári-Kovács Emese (ének)

Forrás: Szántó György

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kápolnájában március 23-án szerdán délután 17 órakor került sor arra a régizene koncertre, amelynek szólistája az Egerből elszármazott Vári-Kovács Emese volt. Az énekművész jelenleg a Magyar Állami Operaház énekkari művésze, de folyamatosan koncertezik régizenei együttesekben, s időről időre megmutatkozik Egerben. Legutóbb ugyanitt, a kápolnában, s még a járvány előtt, Budapesten a régi Zeneakadémián adtak kamarakoncertet.

Ezúttal a Nők a barokkban elnevezésű programban két különleges zeneszerző műveit adták elő: egyik a firenzei Mediciek udvarában nevelkedett Francesca Ceccini, aki kora leghíresebb énekesnője volt, maga szerezte a dalait és őt tartják az első női operaszerzőnek is. A másik komponista Barbara Strozzi a gazdag Velencét idézte meg dalaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!