Rendezvény

2022.07.10. 15:15

A jó termésért könyörögtek a szőlősgazdák az egri borünnep zárásaként + fotók

Három napon át az egri boroké volt a főszerep az Érsekkertben az Egri Bor Ünnepén.

Molnár Helga

A jó termésért imádkoztak Szent Donát szobránál

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ettől az évtől kezdve az Egri Bor Ünnepe veszi át a nyári programkínálatában a korábbi, bikavérről elnevezett napok helyét. Az esemény neve új, azonban a tartalom és a forma a régi maradt. A kulináris élményeken kívül két színpadon ingyenes koncertek kínáltak remek kikapcsolódást. Zenélt többek között a Jazz Steps Band, fellépett az Esti Kornél, fergeteges partyval készült DJ Dominique, emellett a Bor-Bár című műsor is remek volt.

Pénteken délelőtt a szakmai zsűri kiválasztotta, hogy mely borok az ünnep legjobbjai. A versengés eredményét este hirdették ki az Érsekkertben. A fehérborok között Szuromi Mihály 2021-es Napsugár bora, a vörösborok közül pedig Vincze Béla 2018-as évjáratú Mészhegye lett a győztes. Szombaton is számos koncert színesítette a napot. Este viszont új borlovagokat is avattak. A ceremónián Szuromi Mihály borászt valamint Czipó Szilárd szőlőtermelőt fogadták maguk közé a borlovagok.

Vasárnap, a borünnep záróakkordjaként könyörögtek a szőlősgazdák a jó termésért a Donát dűlőben, Szent Donát szobránál. A résztvevők a Mindenható áldását kérték a szőlőtermelésre. Jelen voltak a fertálymesterek, a borlovagrend tagjai, Tarsoly József egri hegybíró, aki elmondta, csodálatos hétvégén vannak túl. Végül az év bortermelőjének, dr. Gál Lajosnak a boraival koccintottak. 

A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet népdalköre és az idén 50 éves Egri Csillagok Népdalkör
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!