Karácsony

2022.12.20. 17:26

Macikat varrtak, a fiatalok műsort adtak az Egri Idősek Otthonában

Az idősek macikat varrtak, a Harmónia gyermekotthon lakói ünnepi műsort adtak nekik.

M. H.

Egymást ajándékozták meg fiatalok és idősek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Tatár Gabriella, színművésznő ötlete nyomán lepték meg egymást a két generáció tagjai kedden délelőtt. Mint mondta, mint önkéntes többször jár a Harmónia Egyesített Szociális Intézmény és Gyermekotthonban valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Egri Idősek Otthonában is, s úgy gondolta, tegyék szebbé egymás karácsonyát a két intézmény lakói.

– Az idősebbek kézzel készítettek, varrtak macikat, a gyerekek pedig egy karácsonyi műsort adtak elő. A kis állatkákból 25 készült, mindegyik nyakában ott volt leendő gazdájának a neve, s minden öltésben benne van a készítőjük szeretete. Beszélgetve velük, látszik, több helyütt lazultak a családi kapcsolatok, a magányosak is – húzta alá.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A gyerekek cserébe pedig egy kedves műsort adtak cserébe. Tatár Gabriella írta, találta ki az előadás vázát, de mindenki beletette saját történetét, ötletét, így együtt készült, folyamatosan formálódott. Kicsik és nagyok egyaránt örültek a meglepetésnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!