Vízisport

2023.01.24. 10:25

Több vitorlás lehet a tavalyinál az idén a Tisza-tavon

A két kikötő közösen dolgozik majd azon, hogy népszerűsítse a vitorlás sportot az ország erre alkalmas vízterületein.

M. H.

A vitorlázás is a sarudi élményfalu szolgáltatása

Forrás: vitorlazas.hu

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Balaton új vitorlás kikötője, a Kékszalag Port és a sarudi Élményfalu vitorlás központja, a Tisza-tó Sail Vitorlásbázis. Az együttműködés célja, a vitorlás sport fejlesztése és népszerűsítése az ország vitorlázásra alkalmas vízterületein – írja a kekszalagport.hu.

A két vízibázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait, és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget biztosítani a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására.

Az utóbbi években Sarud neve egyre többször felmerül a Tisza-tó említése kapcsán. Az Élményfalu megálmodója, Kücsön Gyula célja volt a vidéki élet hagyományainak, értékeinek a megőrzése, a természetvédelem és a szabadidős élmények biztosítása a Sarudra látogatóknak. Az ÖkoPort vízibázis egy komplex vízi szolgáltató központ, ahol megannyi élményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az itt található vízijárműveket, sporteszközöket. A Kalandpart az országban egyedülálló, vízre épült játszótér, amely a 60-70 centiméteres kis elemektől a 4-5 méter magas tornyokig izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Sarudi-medence partján épül az úszóműves Klubkikötő, amely pihenőbázisként és sportkikötőként működik majd, helyet adva a Tisza-tó új vitorlás bázisának. Sarudi ízélményeket kínál és igyekszik helyi alapanyagokból dolgozni a szintén Kücsön Gyula nevéhez fűződő Sulyom Tájétterem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában