Kiállítás

2023.07.25. 17:46

Újabb kincsekkel telt meg a fedémesi szülőház

A napokban különleges kiállítás nyílt Fedémesen Berzeviczy-Fehér Jánosné, népművészünk szülőházában. Ezúttal az általa készített palóc viseletek mellett Bocsi Éva, népviseleti babakészítő remekei is helyet kaptak a tárlaton.

Palóc viseletekben és babákban gyönyörködhetünk

Forrás: Berzeviczy-Fehér Jánosné/Facebook

Szombaton délután sokan érkeztek Fedémesre, hogy részt vegyenek egy különleges népművészeti kiállítás megnyitóján. Ezúttal vármegyénk két kiváló népművésze, Berzeviczy-Fehér Jánosné, palóc viseletei mellett Bocsi Éva népviseleti babakészítő legszebb babáiban is gyönyörködhettek a vendégek. A két alkotó nemcsak a Népművészet Mestere címmel büszkélkedhet, hanem a több éves barátság és tisztelet is összeköti őket.  

A megnyitón Beszprémy Katalin, a Népi Iparművészeti  Tanácsadó  Testület elnöke méltatta az alkotók munkásságát, majd Fehér Zsombor, a Kerekes Band alapító muzsikusa és a Fedémesi Asszonykórus fellépése tette hangulatosabbá az eseményt. 

- Felejthetetlen, emlékezetes Nap volt számomra! Köszönöm Beszprémy Katalinnak a kiállítás megnyitását,  a szép köszöntőket, a Fedémesi Asszonykórus csodálatos dalcsokrát, a különleges és finom fedémesi süteményeket, az igazi hazai túróslepényt és mindazt a sok erőt, amit kaptam Tőletek! A szülői ház megtelt úgy, mint régen! A Nap is különösen fényesen ragyogott ránk, öröm volt odafent és lent, ahol sok jó ember örült az újra találkozásnak. Köszönöm! - írta közösségi oldalán bejegyzésében Fehér Jánosné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!