Tárlat

2023.08.26. 15:38

Rekordszámú látogatót vonzott Bukta Imre budapesti kiállítása

A mezőszemerei művész ismét rekordot állított: kiállítását több, mint 15 ezer érdeklődő látogatta meg eddig. Nem ez volt az első nagy sikerű tárlata a neves művésznek.

Heol.hu

Bukta Imre kiállítása rengeteg érdeklődőt vonz

Forrás: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

A magyar kortárs művészet kiemelkedő alakja, Bukta Imre, már most feledhetetlen mérföldkövet állított fel a monumentális Műveljük Kertjeinket! című kiállításával. A tárlat eddig több mint 16 000 látogatót vonzott, ezzel történelmi rekordot felállítva a magyar képzőművészeti szcéna önálló kiállításainak sorában. A Godot Kortárs Művészeti Intézetben rendezett bemutató rendkívüli sikerrel zárul, új prezentációs irányt szabva a hazai kortárs képzőművészet számára - írja a godot.hu.

Azoknak, akiknek még nem volt alkalma megtekinteni ezeket a lenyűgöző alkotásokat, erősen ajánlott, hogy minél előbb ellátogassanak a Godot Intézet 1100 négyzetméteres kiállítótermébe, hiszen a tárlat már csak augusztus 27-ig tart nyitva.

A kifejezetten erre a projektre született több mint 50 festmény, installáció, mozgó szobor és a videó munkák az óriási érdeklődésnek köszönhetően már most komoly helyet foglalnak el az idei kulturális események között és kiérdemelte, hogy az év kiállításának nevezzük. A kiállított installációk kizárólag ezen a tárlaton láthatók a Godot Intézetben, ahol a művész egyedi térbeli koncepciót valósított meg, emlékeztetve a tíz évvel ezelőtti Műcsarnok béli bemutatójára.

Bukta Imre monumentális kiállítása nemcsak művészi gazdagságával bűvöli el a látogatókat, hanem mélyreható témáival és gondolatébresztő perspektívájával is betekintést nyújt az emberi lét mélységeibe. Az alkotások mögött meghúzódó egyedi üzenetek átölelik, mélyebb önvizsgálatra és megértésre inspirálva a befogadó közönséget, megismertetve a vidéki Magyarország varázslatos hangulatát, a legmodernebb művészi technikák alkalmazásával.

Bukta Imrének 10 éve is volt egy kiállítása a Műcsarnokban, ami szintén tízezernél is több látogatót vonzott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!