Zene

2023.09.10. 17:58

Koncerttel és kiállítással ünneplik 60 évüket az Egri Szimfonikus Zenekar tagjai

Ünnepi koncertet ad szeptember 25-én a vármegye székhelyén az Egri Szimfonikus Zenekar. Kiállítás is bemutatja majd munkásságukat, történetüket.

Palágyi Edit

Egy korábbi egri flashmob, Szabó Sipos Máté karmester, az Egri Szimfonikus Zenekar vezetője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

60 év komolyan? - ezzel a címmel ad koncertet az alapítás évfordulóját ünnepelve a zenekar szeptember 25-én 19 órától a Gárdonyi Géza Színházban. A jubileumi hangversenyen közreműködik Banda Ádám hegedűművész. Többek közt Wagner, Paganini és Kodály művek szerepelnek a műsoron. 

A zenekar történetét kiállítással is felidézik, a hat évtized történetét bemutató tárlatot szeptember 21-én 17 órakor nyitják meg a Bartakovics Béla Közösségi Házban

Az Egri Szimfonikus Zenekar Az 1963-ban alakult, ez Eger és Heves vármegye egyetlen szimfonikus nagyegyüttese. Az egyesületi formában működő, több mint félszáz tagú zenekar meghatározó szerepet tölt be a régió kulturális életében. Alapvető feladatukat, az igényes zenekutúra ápolását, gazdagítását, terjesztését sokszínű eszközökkel valósítják meg. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúság- és közönségnevelésre és korszerű, közvetlen kommunikációval igyekeznek befogadható, magas színvonalú művészi élményt nyújtani - írják honlapjukon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában