Iskolai Könyvtárak Világhónapja

2023.10.21. 10:45

Az irodalom visszavágott a Neumannban

A Neumann gimnázium szeretne hagyományt teremteni az irodalmi délutánból.

Hornyák Réka

A program olyan jól sikerült, hogy második alkalommal is megszervezik majd

Forrás: Beküldött

Nagy sikere volt az irodalom visszavág című kulturális délutánnak a Neumann János Gimnáziumban. A kedd délutáni programon szép számmal vettek részt diákok és pedagógusok is. Az előadásokra és a tematikus beszélgetésre a gimnázium könyvtárában gyűltek össze, ahol az iskola kedvenc könyvtárosa örömmel fogadott mindenkit. 

– Az iskolai könyvtárak világhónapja jegyében született meg ez a program. Az idei téma, hogy az iskolai könyvtár a boldogság, a kreativitás és a képzelet fellegvára. Ezt a gondolatot itt az iskolában mindenki nevében mondhatom, hogy magunkénak érezzük, hiszen nagyon fontos nekünk ez a könyvtár – mondta Vassné Varga Zita, a gimnázium könyvtárosa. 

Előadást tartott Molnár Ferenc, pedagógus, aki irodalmi események szervezésével, rendezésével is foglalkozik. Beszéde és műsora az irodalom szeretetéről és a könyvek fontosságáról szólt, mely elnyerte a közönség tetszését. Ebben volt segítsége, hiszen fellépett a Petz-Bányai Duó, akik az iskola diákjai. Petz Péter és Bányai Nándor megzenésített verseket adtak elő. 

Az eseményre olyan sok diák mutatott érdeklődést, hogy az iskola valószínűleg egy második alkalommal is megszervezi majd a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!