Emlékezés

2024.02.05. 11:19

Dr. Fülöp Lajos, Gyöngyös díszpolgára emlékére indult művészeti pályázat

A néhai gyöngyösi nyelvésszel, illetve Herman Lipót festőművésszel kapcsolatos pályaműveket március 26-ig várják.

Szabó István

Már várják a pályaműveket

Forrás: CzÍmer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár művészeti pályázatokat hirdetett meg a magyar költészet napja alkalmából.

Képzőművészeti pályázatot írtak ki a tavaly decemberben elhunyt dr. Fülöp Lajos nyelvész, irodalomtörténész, néprajzkutató, Gyöngyös díszpolgára emlékére Mátrai képek címmel.

Pályázni egy a Mátráról szóló vershez – mind régi, mind kortárs költő verséhez, vagy saját költeményhez – készült illusztrációval lehet. A 16 éven felüli gyöngyösi, vagy Gyöngyös környéki alkotók részéről pályázónként egy mű adható be, ami bármely méretben és technikával készülhet, továbbá kiállításra kész állapotban van. A gyöngyösi könyvtár kéri az ihlető vers szerzőjének, címének megadását is, saját vers esetén a vers beküldését a [email protected] címre, a tárgy mezőbe a  'Mátrai képek' beírásával. A pályaművet legkésőbb március 26-án 17 óráig kérik a könyvtárba bevinni. A legjobb alkotásokból kiállítást rendeznek. 

Verspályázatot is kiírt a könyvtár Herman Lipót festőművész és grafikus születésének 140. évfordulója alkalmából. Pályázni a Gyöngyösön található Herman Lipót gyűjtemény képei által ihletett verssel, vagy a művészről szóló verssel lehet a 16 éven felüli gyöngyösi, vagy Gyöngyös környéki alkotóknak. Az egy beadandó pályaművel kapcsolatos technikai elvárások: Microsoft Word dokumentumként elektronikusan szükséges beadni, a maximális terjedelem 3 oldal, a betűméret 12 pontos. A beküldési cím: [email protected], a  tárgy mezőbe kérik beírni, hogy 'Herman 140.' Beküldési határidő: március 26. 

Mindkét pályázat esetében az értékelésre, az eredményhirdetésre, a díjátadásra áprilisban, a Vers téren kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!