Művészet

2024.03.31. 18:37

Fantasztikus természetfotók Poroszlón

Éden mindenké(p)pen címmel nyílt meg szombaton Jakab természetfotós tárlata az ökocentrumban, Posroszlón.

Heol.hu

Jakab Tibor természetfotós (balra) a megnyitón

Fotó: Nemes Robert

A hevesi születésű fotós, Jakab Tibor képeit mutatja be a tetőteraszán a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. A megnyitót nagyszombaton tartották, ahol a fotós többek közt azt is elárulta, hogyan fotózza a jégmadarat vagy éppen a gyurgyalagot. 

- A fotózással tízéves koromban találkoztam először, amatőr fotós édesapám sötétkamrává alakított szobájában. A kép létrejöttének a látványa végleg meghatározta az életemet. Szenvedélyemmé vált a fotózás. Érettségi után elvégeztem a debreceni 127-es szakmunkásképző iskola kétéves fényképész szakát. Először alkalmazottként, majd 1996-tól saját vállalkozásban műveltem a szakmát. 

Tagja vagyok a Heves Megyei Fotóklubnak, a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), valamint alapítója és elnöke a DigiNatura Heves Megyei Természetfotósok Egyesületének - így mutatja be magát Jakab Tibor. 

Jakab Tibor fantasztikus fotói az év végéig láthatók 
Fotó: Nemes Róbert

Az igazi bemutatkozást ugyanis a csodálatos természetfotók jelenik Jakab Tibor számára. Ezt a szenvedélyét pedig a lányának is továbbadta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!