Heol.hu Videó

2024.03.23. 16:10

Három kiállítás is megtekinthető az Ökocentrumban

Megkezdődött a szezon Poroszlón. A húsvétoló rendezvény után az ökocentrum születésnapjára is készülnek.

Tóth Balázs

Fafaragó, kézművesek és fotós kiállítása tekinthető meg idén a megszokott élmények mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban. A poroszlói idegenforgalmi attrakció március 15-én nyitott ki, s az októberi zárásig a HKIK Mívességben elmerülve címet viselő kiállításán kívül a Tiszafüreden élő, erdélyi származású kép- és fafaragó Végh József képeit tekinthetik meg, az állatábrázolásokon kívül történelmi alakokat, eseményeket és mesejeleneteket is ábrázolnak a konferenciateremben látható munkái. A tetőteraszon ezúttal Jakab Tibor hevesi természetfotós nagy méretű képeiben gyönyörködhet a publikum.

A poroszlói Ökocentrum több kiállításnak is otthont ad
A poroszlói Ökocentrum több kiállításnak is otthont ad
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A HKIK kézműveseinek termékeiből vásár is lesz az ökocentrum húsvéti rendezvényén, míg a másik két alkotóval a tárlatok ünnepélyes megnyitóján, találkozhatnak az érdeklődők. Jakab Tibor Édenmindenkép(p)en kiállítása március 30-án 11 órakor nyílik meg ünnepélyesen, míg Végh József tárlata, A fa bűvöletében az intézmény születésnapján, április 20-án kap kitüntetett figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!