Kézilabda

2019.02.25. 20:05

DVTK-Eger: ha kedd, akkor Veszprém

Térdműtéte után Bajorhegyi Ádám továbbra sem vethető be.

Sike Károly

Takács Bencéék leginkább a tisztes helytállásban bízhatnak Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 17. fordulójának mérkőzése:

TELEKOM VESZPRÉM (2.)–DVTK-EGER (11.)

Veszprém Aréna, kedd, 18.00. V.: Réti, Szedmák.

A spanyol David Davis vezette bakonyiak feltett szándéka, hogy idén visszahódítsák a bajnoki címet a Szegedtől. A két gigász versenyfutásában a Tisza-partiak állnak jobban, de a több felvonásos döntőben még fordulhat a kocka. A Veszprém eddig tizenhat bajnoki találkozójából tizennégyet megnyert, tavaly októberben a Tatabánya (24–26) és a Szeged múlta felül (27–32) a 25-szörös aranyérmest.

Takács Bencéék leginkább a tisztes helytállásban bízhatnak Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Eközben a Bajnokok Ligájában sorozatban hatodik győzelmét könyvelhette el a gárda. Momir Ilicsék vasárnap a fehérorosz Meskov Breszt gárdáját látták vendégül, s a borzasztó kezdés ellenére végül sima, 28–20-as sikert arattak. A legrangosabb európai kupasorozat A-csoportjában immár kilenc győzelemmel és négy vereséggel álló bakonyi egylet szombaton a lengyel Vive Kielce otthonában zárja a Bajnokok Ligája csoportkörét, és ha nem kap ki, csoportja második helyén végez.

A jóval szerényebb célokért küzdő DVTK-Eger csapata leginkább a tisztes helytállásban bízhat az Arénában. A cél nem lehet más: minél tovább meccsben maradni a világsztárokat felvonultató együttessel szemben. A két csapat szeptemberi mérkőzésén a Kemény Ferenc Sportcsarnokban 41–22-re nyertek Lékaiék.

Az egrieknél a térdműtét után lábadozó védekező specialista, Bajorhegyi Ádám továbbra sem bevethető, míg a veszprémieknél az irányi-magyar balátlövő, Jamali Iman és a dán beálló, Rene Toft Hansen bajlódik sérüléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában