Megvan az engedély, hétfőtől ismét edzésben az úszóválogatott

Megkapta az engedélyt Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, így a magyar úszóválogatott jövő hétfőtől folytathatja a felkészülést.

Heol

Holló Balázs négy kategóriában indul Fotó: Márton István

Fotó: Picasa

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke hétfőn beszélt arról, hogy minden válogatottat érintő koronavírus-teszt negatív eredményt hozott – az elmúlt kedden és pénteken összesen 243 vizsgálatot végeztek el –, így a tervek szerint egy hét múlva folytatnák a felkészülésüket.

A Nemzeti Sport arról számolt be kedden, megkapta az engedélyt Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, így a magyar úszóválogatott jövő hétfőtől folytathatja a felkészülést. Mint írják: a felnőtt és az ifjúsági válogatott fogja elkezdeni az edzéseket 27-én, az újraindulás Wladár Sándor elmondása szerint 87 versenyzőt érint, illetve az őket felkészítő edzőket és kiszolgáló sportszakmai kollégákat.

A MÚSZ azt követően függesztette fel a keretedzéseket azok számára, akik külföldi edzőtáborból tértek haza, hogy tízen megfertőződtek – öt „kétes„ eredmény született –, köztük a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid. Wladár még hétfőn jelezte: ha folytatják az edzéseket, minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek majd át a versenyzők.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: az Egri Úszó Klub egyik válogatott versenyzője sem fertőződött koronavírussal. Az egylet elnöke, egyben vezetőedzője, Kovács Ottó a Heol kérdésére úgy nyilatkozott: egyik válogatott úszónk – sem Békési Eszter, sem Holló Balázs – nem jelezte, hogy bármilyen egészségügyi gondja lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában