DUATLON

2020.10.13. 08:20

Az Egri TK tagjai a legjobb triatlonozókkal versengtek

Kétnapos duatlon fesztivállal zárult az idei év Balatonbogláron a triatlonisták számára.

B. Cs.

Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó, Lajszner Lajos és Fodor-Fejes Adrian Adél Fotó: Egri Triatlon Klub

Az ország legjobb utánpótlás és felnőtt versenyzői az esemény első napján a duatlon sprint egyéni országos bajnokságon vettek részt. Ahogy a többiek, úgy az Egri Triatlon Klub indulói is értékes ranglista pontokért versengtek.

– A nevezőkre először öt kilométeres futás várt, kétszer kellett felfutni a központból induló starthelyről Balatonboglár nevezetességéhez, a Gömbkilátóhoz – számolt be a heol.hu-nak az ETK képviseletében Katona Zsolt. – A két nagy emelkedővel nehezített futópálya eléggé megszórta a mezőnyt. Ezután a balatoni 7. számú főúton 20 kilométer tekerés várt a duatlonistákra. A jó minőségű aszfalton a mezőny helyenként 40 kilométer/órás sebesség felett is haladt. Végül újra kör következett a Globe-hoz.

Másnap a Mix-váltó országos bajnokságot rendezték, ami az egyik leglátványosabb versenyszám a sportágban. Itt a két nőből és két férfiből álló csapatok tagjai egymást váltva teljesítik a távot. Az Egri Triatlon Klub négyesének a triatlon sport jelenlegi legjobb versenyzőivel felálló kvartettekkel kellett megküzdeni. Köztük szerepelt Bragmayer Zsanett, Zelika Gabriella és a három olimpiát is megjárt Kuttor Csaba is.

Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó, Lajszner Lajos és Fodor-Fejes Adrian Adél Fotó: Egri Triatlon Klub

Az Egri Triatlon Klub eredményei

Női szenior II: 6. Katona-Mező Ildikó 1:19.56 óra

Férfi szenior II: 7. Katona Zsolt 1:03.43

Férfi szenior III: 13. Lajszner Lajos 1:15.05

Mix váltó csapat: 7. ETK (Fodor-Fejes Adrian Adél, Lajszer Lajos, Katona-Mező Ildikó, Katona Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában