LABDARÚGÁS

2021.01.01. 17:44

Meglepetés a Tarnaméráról származó NB-s futballistáknak

A Bajnokok Ligájában szereplő klub kapusát, az NB ­I.-be igyekvő csapat szélsőjét és NB II.-es gárda középpályását összeköti a közös múlt. Szécsi Gergő, Szécsi Márk és Csillag Dárius egyaránt Tarnaméráról indult, ahol nagyon büszkék arra, hogy a futballisták ilyen szintre eljutottak.

Bódi Csaba

 

Szécsi Gergő az FTC kapusaként a honi legjobb klub játékosa
Fotó: beküldött

„A Tarnamérai SE nevében, nagyrabecsülésünk jeleként fogadd sok szeretettel a neveddel ellátott mezt. Büszkék vagyunk rá, hogy településünkről származó labdarúgóként Bajnokok Ligájában szereplő csapathoz tartozol. A trikó apró figyelmességként és mintegy karácsonyi ajándékként annak kifejezése, hogy tudd és érezd, követjük pályafutásodat, szurkolunk neked, hogy mindenkori klubodat minél jobb teljesítménnyel segítsd. Az elektronikus levelek és üzenetek világában a postai irányítószámok nem vésődnek olyan mélyen az emlékezetbe, mint korábban, de bízunk benne, ha a 3284-es számot meglátod, mindenkor Tarnaméra jut az eszedbe, sőt talán ezenkívül is. Ennek megerősítéséhez küldjük a trikót. További sok sikert, sérülésmentes és eredményes pályafutást kívánunk a Tarnamérai SE vezetése és minden futballistája nevében!”

Csillag Dárius dorogi középpályásként NB II.-es gárdát erősít Fotó: beküldött

A fenti tartalmú levelet az ajándékmez kíséretében a Tarnamérai SE elnöke, Vágó Miklós, az elnökségi tag Előházi Zoltán és a megyei II. osztályban szereplő felnőttcsapat edzője, Kovács János juttatta el Szécsi Gergőhöz és – némi változtatással – másik két társához.

Ahogy a Ferencvárosi TC kapusa, Szécsi Gergő, úgy öccse, a Debreceni VSC-ben futballozó Szécsi Márk és a Dorogi FC-t erősítő Csillag Dárius is nagy örömmel fogadta a meglepetést, köszönve, hogy ily módon is gondoltak rájuk ott, ahonnan származnak.

Szécsi Márk a DVSC szélsőjeként vágyik vissza az NB I.-be
Fotó: beküldött

És hogy milyenek voltak gyermekként az említett futballisták? Márkra és Dáriusra így emlékszik a tarnamérai testnevelő.

– Mindkét futballistapalánta játék- és labdaszeretete már alsós korban határtalan volt – mondta a heol.hu-nak Keresztesiné Ollári Anna. – Minden alkalmat kihasználtak a játékra, a futballozásra. Ezekben a gyermeki mozgásokban korosztályukból kiemelkedtek technikájukkal, passzaikkal, ösztönös, ragyogó megoldásaikkal. Márk nagy harcos, küzdeni akarásával és gólra törő játékával hívta fel a figyelmet magára. Dárius okos, pontos és eredményes futballal rukkolt ki, remekül lőtt és irányított. Akaraterőben és kitartásban fáradhatatlanok voltak, ebben fizikai adottságaik segítették őket. Rendkívül szorgalmasan végezték a feladatokat az edzéseken, mindig többet akartak, és jobban szerettek volna focizni, mint korábban. Legyen szó diákolimpiáról vagy Góliát McDonald’s-mérkőzésről, a szívüket, lelküket kitették, tudásuk legjavát adták. Igazi csapatembernek számítottak, tehetségük kibontakoztatásához pedig az iskola és a szülők maximális támogatásukat adták.

A 2005-ös fonyódligeti diákolimpia-döntőben szerepelt tarnamérai csapatban Szécsi Márk elöl a második, Csillag elöl a negyedik Fotó: beküldött

Szécsi Márk az általános iskola 6. osztályában került a debreceni focisuliba, ahol bátyja, Gergő már bontogatta szárnyait. Az öt évvel idősebb fivér útját az édesapa, Szécsi Gyula egyengette, de Csillag Dárius esetében is segítségére volt edzőként az apja, a korábbi futballista, Csillag István. A Budapest Honvédnál pallérozódott Dárius 8. osztályos koráig járt a tarnamérai iskolába, és tagja volt a 2009-ben diákolimpiai bajnoki címet nyert csapatnak.

Dicsőségből azóta Gergőnek és Márknak több jutott, ezzel együtt mindhárom labdarúgó életútja példaként szolgálhat arra, hogy egy kis településről is van út az élvonalig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában