TEQBALL

2021.08.23. 16:54

Blázsovics Ádám nyerte az aranycsatát

A megyeszékhelyi teqball egylet nyár elején tartott Dobó téri versenye után, a sportág történetének eddigi legnívósabb rendezvényét hozta tető alá az Eszterházy-csarnokban.

B. Zs.

Blázsovics Ádám koncentrált játéka aranyat ért Egerben Fotó: Lénárt Márton

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Leányka úti sportcsarnoka adott otthont a 2500 dollár összedíjazású 2. Egri Teqball Challenger Cup elnevezésű nemzetközi pontgyűjtő versenynek. A sportág történetének legerősebb mezőnye gyűlt össze a hevesi megyeszékhelyen az Egri Teqball Akadémia (ETA) jóvoltából.

– Rendkívül hálás vagyok mindenkinek a klubon belül a sok segítségért, a csapatom nélkül nem sikerült volna újfent maradandót alkotni – mondott köszönetet a rendezvényt követően társainak az ETA elnöke, Nagy Zoltán. – A challenger viadalon a korábbiakban soha nem látott nevezői létszám hozta magával az eddigi legnívósabb mezőnyt. Hét nemzet 53 játékosa állt asztal mögé a maratoni játéknapon, amely 12 órán keresztül állított minket, valamint a játékosokat is embert próbáló feladat elé – összegezte a viadalt a főszervező.

A megmérettetés négy asztalon, nyolc játékvezető közreműködésével zajlott: hét magyar, valamint Marcin Szyda személyében egy lengyel főbíró felügyelte a két nyert szettig tartó összecsapásokat. A Magyar Teqball Szövetség részéről dr. Janó Márk elnök, valamint Vad István, teqball játékvezető koordinátor is jelen volt a rendezvényen. Tizenkét csoportban 45 játékos kapott besorolást, köztük hat egri indulóval. A csoportokból az első és második helyezett jutott tovább. Melléjük csatlakozott a világranglista helyezések alapján kiemelt nyolc játékos, így alakult ki a legjobb harminckettő mezőnye.

Az egriek közül Farkas Krisztián csoportelsőként lépett tovább, majd a tizenhatba kerülésért egy végletekig kiélezett összecsapáson maradt alul a tokaji Borbély Patrikkal szemben. Már a legjobb tizenhat között parádés párosítások alakultak ki, amely csak fokozódott a verseny előre haladtával. Az elődöntőkben a magyar világbajnokok, Blázsovics Ádám és Bányik Csaba elkerülték egymást. Előbbi a tunéziai Yassine Sahli ellen jutott döntőbe. Utóbbi kiválóságunk a világranglista második, az első egri challenger címvédője, Györgydeák Apor ellen maradt alul.

Ugyan a magyar döntő elmaradt, ám így is a világranglista első két helyezettje vívta az egri finálét, amely a kétszeres egyéni világbajnok Blázsovics Ádám győzelmével zárult. Sikerének köszönhetően megerősítette vezető helyét a világranglista élén. A döntőt követően a boldog győztes, így értékelte a napot.

Blázsovics Ádám koncentrált játéka aranyat ért Egerben Fotó: Lénárt Márton

– Nyugodtan mondhatom, hogy a kiváló szervezés mellett a teqball történetének legerősebb mezőnyét sikerült Egerbe csábítania Nagy Zoltánéknak – kezdte az értékelést a Phoenix Teqball Academy kiválósága, Blázsovics Ádám. – Nagyon elfáradtam, a tüdőmet kerestem több alkalommal is. Francia ellenfeleken át vezetett az út a fináléig, akik ellen rendkívül nehéz játszani. Külön öröm számomra, hogy a sérülésemet követően sikerült dupláznom, mert a Balantonfüreden rendezett challanger után Egerben is sikerült tornát nyernem három nap leforgása alatt. Legutóbbi találkozásunk alkalmával Apor diadalmaskodott, ám a mostani döntőben mondhatni minden összejött nekem. Próbáltam meglepni székely ellenfelemet az aranycsatában korábbi, valamint új technikai elemekkel vegyített játékommal, ami ezúttal sikerre vezetett – zárta szavait a magyar világelső.

A torna végeredménye

1. Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy)

2. Györgydeák Apor (GÓBÉK Teqball Team, romániai)

3. Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy)

4. Yassine Sahli (Creil Aggio Teqball, tunéziai)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában