Teremlabdarúgás

2023.01.09. 20:44

A „századossá” előlépett Varga László a kórházból üzent

A kerek szám szépen mutat, az egri játékvezető azonban nem örülhetett felhőtlenül a szegedi 16. Sípmester Fesztiválon.

B. Cs.

Varga László jubilált a szegedi rendezvényen Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Varga László 100. mérkőzésén jutott túl a Heves vármegyei játékvezető válogatott tagjaként. A kapus a 13. helyen végzett szűkebb hazánkbeli gárda egyik legjobbjának számított, nem rajta múlt, hogy nem a felsőházban zártak a mieink. 

Ma már csak szép emlék, amikor 2010-ben úgy nyerte meg a nyíregyházi 7. Sípmester Fesztivált a hevesi együttes, hogy két nap során egyetlen gólt sem kapott a Jasin becenevű hálóőr. 

Az 54 éves bíró a játékvezetői tornákon sokszor védte az országos csapat kapuját is. Igaz, bőven van rutin mögötte, ugyanis 11 alkalommal a magyar futsalválogatott hálóját is őrizte azok után, hogy aktív játékos korában nagypályán az NB I./B-ig jutott.

Szegeden a szerény csapatteljesítmény csak az alsóházhoz bizonyult elegendőnek, ám fájóbb, hogy „Lacos” felesége, az ugyancsak játékvezető Varga Marianna Achilles ín-szakadás szenvedett, így műtét vár rá mégpedig a Tisza-parti városban.

A jubiláló sípmester így élte meg a kerek szám elérését.

– Már a torna előtt is nagy izgalommal vártam a játékvezetők rangos eseményét, ugyanis 2005 óta aktív résztvevője vagyok a Sípmester Fesztiváloknak – mondta Varga László. – Itt az év elején, mindig nagyszerű hangulatban telik el a közösen töltött két nap. Őszintén megvallva, a mostani szereplésünk hűen tükrözi a játéktéren mutatottakat. Talán kis szerencsével a pontszámunkat növelhettük volna, de mindent elmond a csoportunkról, hogy innen került ki a döntő két résztvevője.

Felesége esti operációja miatt még a hétfői napot is Szegeden töltő bíró a kórházból üzent kollégáinak.

– Marianna sérülése ugyancsak egyedi abban az értelemben, hogy a fesztiválok történetében játékvezető vezetőbíróként még nem szenvedett sérülést mérkőzés közben. 

Köszönöm a vezetőknek,  csapattársaknak, szurkolóknak és nem utolsó sorban a torna szervezőinek (Csongrád-Csanád vármegye), hogy sportemberhez méltóan biztosítottak a támogatásukról, így továbbra is hasznos tagja tudtam maradni a brigádnak.

Jövőre pedig Veszprémben azon fáradozunk, hogy javítsunk a teljesítményünkön – tekintett előre Varga László.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában