Floorball

2023.02.15. 07:03

Két egrivel a soraiban, a magyar válogatott lemaradt a vb-ről

Nehéz szavakat találni arra, amikor egy csapat 34–13-as (!) kapura lövési mutató ellenére 1–0-s vereséget szenved. A magyar női válogatottal ez történt a Lignano Sabbiadoróban rendezett selejtezőn, ahol negyedik helyen zártak a mieink és ezzel lemaradtak a szingapúri világbajnokságról.

Bódi Csaba

A magyar válogatottnak csak olaszok elleni mérkőzés után lehetett okuk az örömre

Forrás: Michael Peter Allenwinden - hunfloorball.hu

– Kevés hiányzott a vb-re jutáshoz, így még inkább fájó, hogy nem jött össze. Miként élte meg az olaszországi napokat?
– Óriási volt a csalódottság, ha ugyanis pontot szerzünk a franciák ellen, kijut a válogatott a világbajnokságra – válaszolta Nagy Eszter, aki az Egri Városi Sportiskolát Benyó Blankával együtt képviselte a nemzeti együttesben. – Nem volt szerencsés, hogy egy ilyen fontos tornán a sorsdöntő mérkőzést az első játéknapon játszottuk, a franciák viszont győztes meccsel a hátuk mögött érkeztek a velünk szembeni mérkőzésre.

– A gallok elleni meccset egészen megdöbbentő pechszéria jellemezte, ahol semmi nem jött össze. Akkor már érezték, hogy a vereség döntő jelentőséggel bír?
– Nem éreztük, hanem tudtuk, hogy ezzel nagy százalékban elszálltak az esélyeink, mert Lengyelország és Csehország teljesen más kategóriába tartozik. Valóban óriási pechszéria jellemezte a meccset, amit alátámaszt, hogy nekünk 34 kapura lövésből nem sikerült betalálni a kapuba, rengeteg kapufát lőttünk, az ellenfél pedig lényegesen kevesebb kapura lövésből, támadásból szerzett egy gólt. Óriási fölényben játszottunk, de a szerencse elpártolt mellőlünk, ezért még most is nagyon nehéz erről beszélni.

– Az olaszokkal szembeni párharc a légiósmúlt miatt önnek különösen fontos lehetett. A győzelem és az adott gólpassz nyilván mély nyomot hagyott. Így történt?

– Különleges volt korábbi római csapattársaim ellen játszani, mindenképpen szépen akartunk búcsúzni a tornától. A csalódottság dacot szült bennünk, és igaz, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, de jó szájízzel és sikerrel zártuk a tornát. Összességében óriási élménynek számított a magyar válogatottat képviselni a vb-selejtezőn. Remek érzés volt címeres mezben pályára lépni, és várhatóan kis idő múlva örömmel gondolok majd vissza ezekre a napokra.

A magyar csapat eredményei

Franciaország–Magyarország 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Csehország–Magyarország 31–0 (11–0, 10–0, 10–0) 
Lengyelország–Magyarország 13–0 (5–0, 2–0, 6–0)
Magyarország–Olaszország 6–4 (1–0, 3–1, 2–3)

– Sikerült olyan teljesítményt nyújtania, hogy a következő mérkőzésre is várhassa a meghívót?
– Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, nagyon sok percet töltöttem a pályán, de sok opció van még a jövőt illetően. Először a szakmai stáb értékeli a teljesítményeket és felvázolja a jövőképet, a célkitűzéseket. Nekem az a feladatom, hogy a mérkőzéseken jól teljesítsek, és megtaláljam a motivációt az előttem lévő célok eléréséhez.

A csoport végeredménye: 

1. Csehország 8 pont
2. Lengyelország 6
3. Franciaország 3
4. Magyarország 2
5. Olaszország 1

Az 1–3. helyezett válogatott vívta ki a vb-re jutást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában