Labdarúgás

2023.04.13. 16:50

Kivételesen vasárnap lesz egri vendég a Gyöngyösi AK

Az Eger SE második számú csapata tavaszi veretlen együttesként vasárnap délután fogadja az éllovas és október 29-e óta ugyancsak meccset nem vesztett gárdaként a Gyöngyösi AK társulatát.

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap Grafika

Vasárnap, 16.30:

EGER SE II. (12.)–GYÖNGYÖSI AK (1.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: később jelölik ki.

– A tavaszi dicséretes szereplés már ősszel is benne volt a csapatban, akkor is jó munka folyt, de a fiatalok rutintalansága miatt az eredmények nem a várakozások szerint alakultak – mondta az egriek vezetőedzője, Nagy Krisztián.

– Az idei meccsek azt bizonyították, hogy senkivel szemben nem kell megijedni, és ez így lesz a gyöngyösiek ellen is, persze tisztelve a vendégek eddigi eredményeit. Még véletlenül sem a vereség elkerülése a célunk, győzelmi szándékkal lépünk pályára, de ehhez mindenképp szükség lesz arra, hogy a helyzetkihasználásunk javuljon. Ebben van némi hiányérzetem, mert legutóbb Makláron is nyernünk kellett volna, de több lehetőségükkel nem tudtunk élni, ezért be kellett érni a döntetlennel.

Az Eger SE II. csapata a tavaszi idényt két idegenbeli győzelemmel kezdte (Bélkő SE-Bélapát 2–1, Egerszalók 2–1), majd három döntetlen következett: otthon a Lőrinci (1–1) és a Heréd (1–1) ellen, majd pedig Makláron (2–2). Az öt meccsen szerzett hét pont nem rossz, ezzel együtt a piros-kékek a 13 csapatos mezőny 12. helyét foglalják el a tabellán.

– Nem okoz problémát, hogy vasárnap és műfüvön kell játszanunk, egyrészt ezt a hazaiak kérték, másfelől otthon is műfüvön készülünk – magyarázta a Gyöngyösi AK vezetőedzője, Majzik Zoltán. – Tudjuk, hogy az egriek jobbára fiatalokból álló, agilis gárdát alkotnak, de ahogy más csapatokkal szemben, úgy velük szemben is a három pont megszerzésének igényével lépünk pályára. Labdarúgóink jó formáról tanúskodnak, szeretik a sikert és kellően motiváltak.  

Edzéseken, az egymás közötti játékban sem veszik jó néven a vereséget, vagyis megvan bennük az „éhség”, és tudnak harapni a győzelem a érdekében.

A GYAK ebben az idényben – először és eddig utoljára – október 29-én, a Lőrinci VSC csapatától kapott ki mégpedig hazai pályán, 2–0-ra. Tavasszal öt találkozón 13 pontot gyűjtött a gárda, amihez 19–2-es gólkülönbség párosult. A 20 éves Márkus Marcell 18 találattal a góllövőlista második helyén áll, ám az egyéni dicsőséget nem helyezi a csapat elé. 

– Számára a közösség a legfontosabb, és ezt csapatkapitányként kiválóan kezeli – folytatta Majzik Zoltán. – Nyilván ösztönzőleg hat rá, hogy versenyben áll a gólkirályi címért, mégsem ez élvez nála elsőbbséget. Ahogy ő, úgy a csapat is szeretné minél tovább kitolni a jó formát. Ebben az egri meccs újabb jó erőfelmérőnek számít.

Az egriek az NB III.-csapatból visszajátszókat ezúttal nem szerepeltethetik, mert az ESE első csapata a Körösladány ellen ugyanebben az időpontban játszik. Sóskuti Balázs eltiltott, míg a GYAK-ba visszatérhet Szabó Tamás.

Szombat, 16.30:
EGERSZALÓK SE (6.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.) 
Egerszalók. V.: Kocsis József (dr. Kincses, Törtei).
A szalókiak tavasszal még nem nyertek, három vereség mellett két döntetlent könyvelhettek el. A hevesiek idei formája több mint biztató, utóbbi három meccsén hét pontot szerzett a gárda. Szoros meccs várható, ahol egy gól dönthet.

HERÉD LC (5.)–MAKLÁRI SE (8.)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Jakab Máté Attila (Volentics, Bíró).
Két győzelmet két döntetlen, majd vereség követett a HLC-nél. A Lőrinci elleni csorbát javítaná a hazai gárda a tavasszal eddig öt pontig jutott makláriakkal szemben.

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (11.)
Gyöngyöshalász. V.: Lucián János (Májer, Sohajda).
A halásziak jobban éreznék magukat, ha a támadósorban több variációs lehetősége lenne Labancz Róbert edzőnek. Gyöngyösi részről Csoszánszki Dávid visszatérése hozta azt a pluszt, ami győzelmet ért Andornaktályán.

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)
Bélapátfalva. V.: Rozsnaki Gábor (Juhász Á., Kiss-Szemán).
A bélapátiaknak a tisztes helytállás lebeghet a szemük előtt a menetelő FSC ellen.

MARSHALL ASE (7.)–LŐRINCI VSC (3.)
Andornaktálya. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Motsidlovszky).
Az alsóházhoz tartozó Energia SC egy hete meglepte az ASE-t, most viszont dobogón álló gárda látogat Andornakra. Ezúttal a váratlant az jelentené, ha hazaiak otthon tartanák a pontokat.

Szabadnapos: Besenyőtelek (13.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában