Generációk

2023.04.19. 11:25

A nemzet egri aranyai már a mozikban: nagy teher a vízilabda-legenda neve a fiának

A háromszoros olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Biros Péter is ott volt a Nemzet Aranyai című film bemutatóján, amelyet a "verhetetlen" magyar válogatottról forgattak az alkotók - írja a Bors.

HEOL

Biros Péter a Nemzet Aranyai című film bemutatóján

Forrás: borsonline.hu

A Fácán becenévre hallgató sztár jelenleg Egerben, az ob I-ben szereplő helyi vízilabda-csapat szakmai igazgatója. Biros Pétert először arról kérdezte a Bors, hogy tetszett neki a Zákonyi S. Tamás készítette film. A nagy bajnok pedig szűkszavúan csak annyit válaszolt, „azt mondják a hozzáértők, hogy jó a film.”

A film a díszbemutató után április 20-tól látható a mozikban, olvasható a film közösségi oldala szerint.

A bemutató izgalmas pillanatai is láthatók a közösségi oldalon, mindenki nagy lelkesedéssel várta a filmet.

- Mi volt a póló aranycsapat titka? Semmilyen hókuszpókusz nem jellemezte ezt a válogatottat, a rengeteg munka, a baráti társasággá kovácsolódott játékosok, és a zseniális szövetségi kapitány, Kemény Dénes tette naggyá – mondta a Borsnak Biros. - Három olimpiai aranyérmet nyertünk, nem tudunk különbséget tenni közöttük, mindannyiunk számára ugyanolyan fontos valamennyi.

A vízilabda szövetség Facebook-oldalán is láthatjuk, izgatottan várták a film bemutatóját. Mint írják, a bemutatón az olimpiai bajnokok mellett családtagok, barátok, válogatott játékosok és ismert személyek vehettek részt.

Biros Pétert 2012-ben az a megtiszteltetés is érte, hogy ő vihette a magyar küldöttség zászlaját a londoni olimpia megnyitóünnepségén és ez örök emlék marad számára - adta hírül a Bors. - Azt is elmondta, hogy a sikerek mellett ma azért dolgozik Egerben, hogy néhány év múlva az ellenfelek újra remegő lábakkal lépjenek be a Bitskey Uszodába. És hogy Egerben a Biros név újra nagy legyen, arról nagyobbik fia, Samu gondoskodhat, hiszen ő fiatal kora ellenére már bemutatkozott az OB I-ben.

„Nem irigylem a fiamat, Samut, hiszen a Biros névvel nem könnyű megfelelni – mondta a Borsnak a büszke apa. - Nagyon tehetséges, csak rajta múlik, mire viszi, és ha kikéri a véleményemet, természetesen elmondom neki, de remek edzői vannak, isten ments, hogy beleszóljak szakmai fejlődésébe. Én vagyok én, ő meg ő.”

És hogy mikor lesz újra megközelítőleg hasonlóan sikeres a magyar férfi vízilabda-válogatott? Biros kapásból válaszolt, azt mondta, nagyon optimista már a jövő évi párizsi olimpiát illetően is, mert eddig is nüanszokon múlott világversenyeken a győzelem vagy vereség. Reméli, egy év múlva Párizsban olimpiai bajnok csapattársa, Varga Zsolt vezetésével a maiak is a győzelem útjára lépnek - közölte a Bors.

Egerben is április 20-tól lehet megtekinteni a filmet, az Agria Mozi közösségi oldala szerint április 30-án közönségtalálkozóval egybekötött vetítés lesz. A film aznap 15 óra 30 perckor kezdődik, majd 18 órától Biros Péterrel, Fodor Rajmunddal Kis Gáborral, Madaras Norberttel, Szécsi Zoltánnal találkozhatnak a nézők, rajongók. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában