Labdarúgás

2023.06.22. 12:18

Bodon Péter FC: együtt a Vatikánnal

Hosszú időn után hallatott ismét magáról Bodon Péter. A pétervásárai klubvezető kezdeményezésére a közelmúltban megalakították a Ferences Mária Ligát (Lega Mariana Francescana). A sportszövetséget együttműködik a Vatikánban bejegyzett Nemzetközi Pápai Mária Akadémiával.

B. Cs.

Bodon Péter (középen) kezdeményezése jótékonysági programból nőtte ki magát

Forrás: Beküldött fotó

– A sport az összefogás egyik módja a különböző nyelvű, kultúrájú, vallású és származású emberek között, különösen a mai megosztott világban – hangsúlyozta a Liga megálmodója a vaticannews.va hopnlapnak. – A sportszövetség nemzetközi jótékonysági program elindításából nőtte ki magát. 

Ebben a kezdeményezésemben először a Magyarok Nagyasszonya ferences rendtartomány és annak tartományfőnöke, Berhidai Piusz atya segített, ők vállalták az esemény fővédnökségét. 

Kaptam ajánlólevelet P. Massimo Fusarellitől, a ferences rend generálisától, a Szent Antal Nemzetközi Kollégium vezetőjétől, P. Angel E. Montoya-tól is. Idővel a Római Kúriához, azaz a Vatikánhoz tartozó Nemzetközi Pápai Mária Akadémiával együttműködve és támogatásából sikerült létrehozni a Lega Mariana Francescana sportszövetséget. Hálásan köszönöm a sok segítséget azoknak a személyeknek, akik segítették a kezdeményezést.  

A Liga szervezésében eddig két római eseményre került sor mégpedig kispályás labdarúgásban. Az elsőt idén márciusában, a másodikat májusban tartották. A szerzetestestvérek több csapattal vettek részt az eseményeken „Francescana” (Ferences) néven, ezen gárdákon kívül a magyar papi válogatott és a Bodon FC is pályára lépett. A jövőben a labdarúgáson kívül más sporteseményeket is szerveznek és jótékonysági programot indítanak.

Márciusban és májusban is pályára lépett Rómában a Bodon FC (játékosai elöl, kék-fehérben)
Forrás: Beküldött fotó

– A sportszövetség célja a több célú társadalmi felelősségvállalás. A peremre szorult emberek, a kirekesztettek és a fogyatékkal élők segítése, a drog és szenvedélybetegség elleni küzdelem a sporton keresztül. Legyünk egymás testvérei, a béke és az elfogadás üzenetének átadása. Assisi Szent Ferenc is a béke embere volt és a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia is a békét és az elfogadást, a testvériességet tartja fontosnak – zárta szavait Bodon Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában